Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 04 06 Konferencia a migránshelyzetről Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. április 6. Nézettség: 271

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. április 6. 20:44
A szerb belügyminisztérium és a németországi Hanns Seidel Alapítvány kétnapos konferenciát tart Szabadkán. Résztvevői a Szerbiát körülvevő hét határország, Magyarország, Románia, Bulgária, Macedónia, Montenegró, Bosznia és Hercegovina, valamint Horvátország határrendészeti képviselői. Az esemény témája a migránshelyzet kezelése.
szerda, 2016. április 6. 20:44
Az elmúlt napokban ismét megjelentek a migránsok Szabadkán. Volt hogy 10 fős csoportokban várakoztak. Szerdán kartondobozon alvó bevándorlókat lehetett látni az észak-bácskai város autóbusz-pályaudvaránál. Állításuk szerint Afganisztánból érkeztek. Azt, hogy hogyan jutnak el az uniós országokba még nem tudják, viszont mindent megpróbálnak majd – mondták.
szerda, 2016. április 6. 20:45
Szabadkán a migránsválsággal kapcsolatban az aktuális helyzetről és a várható történésekről tárgyaltak az illetékesek. Milenko Božović, a szerb belügyminisztérium határrendészetének parancsnoka azt mondta, megfelelő az együttműködés a szomszédos országok hatóságaival. Szerinte azonban még mindig történnek határsértések. Pontos adatokat nem kívánt közölni. „A balkáni útvonalak lezárása óta bizonyos számú migráns a preševói és a sidi befogadóközpontokban maradt. Azonban vannak még próbálkozások az illegális határátlépésre Macedónia és Bulgária irányából.”
szerda, 2016. április 6. 20:45
A Hanns Seidel Alapítvány a demokrácia, a béke és a fejlődés szolgálatában mottó jegyében végzi tevékenységét Németországban. A szervezet szerbiai és montenegrói igazgatója nagy reményeket fűz a konferenciához. Lutz Kober, a szerbiai és montenegrói Hanns Seidel Alapítvány igazgatója: „Azt reméljük, hogy a mai konferenciával fokozódik a kommunikáció és javul a munka a migránshelyzetre vonatkozóan a szerb határrendészet és a szomszédos országok rendőrségei között.”
szerda, 2016. április 6. 20:45
Márciusban zárták le a balkáni útvonalakat a migránsok előtt. A legtöbb ország csak érvényes útlevéllel és vízummal rendelkező személyeket engedett át, így kezdetben csökkent a bevándorlók száma. Az utóbbi napokban viszont ismét megjelentek a migránsok az észak-bácskai településeken.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal