Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 21 Vajdasági közgazdászok konferenciája Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 22. Nézettség: 337

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 22. 03:58
Egy Kárpát-medencei gazdasági hálózatot hozna létre a Magyar Kormány. Magyarország szerint ez a lépés javíthatna a Pannon régió üzleti versenyképességén. A térség vállalkozóinak és termelőinek fejlődését rövid lejáratú kölcsönökkel ösztönözhetnék. A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság szabadkai konferenciáján a tartomány gazdaságának erősítéséről, és a fiatal vállalkozók kiugrási lehetőségeiről is szó volt.
vasárnap, 2016. május 22. 03:59
A vajdasági cégek versenyképességének javítása kiemelt jelentőségű feladat – mondta Dobó István. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szabadkai irodavezetője úgy látja: a Délvidék fejlesztése kizárólag akkor lehet eredményes, ha létrejön a Kárpát-medencei vállalkozói hálózat. „Feltérképezzük a vajdasági cégeket, akik szeretnék külföldi piacokra szállítani a termékeiket, szolgáltatásaikat. Ez azért jött létre, mert a Magyar Kormány egy Kárpát-medencei üzleti régiót szeretne létrehozni. Ezért alakult meg a Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat irodarendszere, amely Magyarországgal szomszédos országokban működik.”
vasárnap, 2016. május 22. 03:59
Plajner Ádám szerint Szerbiában is rövid lejáratú kedvezményes banki hitelekkel ösztönözhetnék a vállalkozókat és a kistermelőket a fejlődésre. A Magyar Nemzeti Bank elemzője kifejtette: a magyarországi példához hasonlóan, a vajdasági mikrovállalkozások és a családi gazdaságok versenyképességét is segíthetnék a 2,5 százalékos alacsony kamatú kölcsönök. „Itt a Vajdaságban is a mezőgazdaságnak kiemelt szerepe lehet. Azok a források, amelyek egy hitelprogram révén ebbe a szektorba juthatnak, ezek különösen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy akár az itteni térségben is, újabb munkahelyek jöjjenek létre, illetve valamennyire Vajdaság gazdasági élete is felpörögjön.”
vasárnap, 2016. május 22. 04:00
Vonzó üzleti légkört kell teremteni, ami több magyarországi beruházót csábítana Vajdaságba – mondta Földi Márta. A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság elnöke szerint ez csakis akkor lehetséges, ha ösztönzik a régió gazdasági szereplőit. „Egy egységes teret kell kiépíteni a Kárpát-medencében. A szomszédos országokban élő emberek kis- és középvállalkozásait kell pozícióba hozni, összekapcsolni őket. Kialakítani az ő gazdasági rendszerüket. Így tudunk a jövőben boldogulni.”
vasárnap, 2016. május 22. 04:00
A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság hatodik konferenciáján, a pályakezdő vállalkozók is megosztották tapasztalataikat. A fiatal üzlettulajdonosok szerint, kizárólag egyedi ötletekkel és kemény kitartó munkával lehet érvényesülni.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal