Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

206 07 28 Zentán bemutatták Gál Hedda Ősanya című kötetét



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. július 28. Nézettség: 375

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. július 28. 20:13
Különleges hangulatú kötet- és lemezbemutató koncerttel lepte meg a zentai közönséget szerda este a város főterén a Jókai-díjas énekes-költő, Gál Hedda és a budapesti Hoppál Mihály Band.
csütörtök, 2016. július 28. 20:14
Az Ősanya című kötetben szereplő versek mellett közismert költemények feldolgozásaival is megörvendeztették a zentai közönséget a Gál Heddával kiegészült Hoppál Mihály Band tagjai. A zentai születésű Jókai-díjas énekes-költő Ősanya című kötete egyfajta önterápiaként jött létre. Gál Hedda, énekes, költő: „Maga a kötet anyaga, a versek és novellák egy önterápia, amit alapvetően a fióknak szántam, tehát soha nem gondoltam, hogy ebből kötet lesz, és először közösségi oldalakon publikáltam, aztán a visszajelzések alapján éreztem arra rá, hogy ez talán mégis megérdemel egy kötetet, maguk a versek egy mindet felemésztő szerelem hozadékai.”
csütörtök, 2016. július 28. 20:14
A kiadvány lemezmellékletének ötlete egy véletlen folytán született. A szerző és a Hoppál Mihály Band vezetője ugyanis korábban elsősorban zenészekként ismerték egymást. Hoppál Mihály, vezető, Hoppál Mihály Band: „Teljesen véletlenül vettem észre, hogy neki vannak szövegei, és amit először olvastam, nem is tudtam, hogy ő írta, megkérdeztem tőle, hogy kié ez a vers, miért nem foglalkozunk vele, és mondta, hogy az övé, mondtam, hogy hoppá, hát akkor csináljunk ebből egy lemezt, és így született meg az Ősanya, először válogattunk szövegeket, majd azokat egytől egyig dalba öltöztettük.”
csütörtök, 2016. július 28. 20:14
Az est során Gál Hedda átadta a nemrég kapott Jókai-díját Zenta község önkormányzatának. Az elismerést Perpauer Attila, a Községi Tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja vette át az elismerést. Az énekes-költő elmondta, azért döntött úgy, hogy szülővárosának adományozza a díjat, mert ilyen módon is szeretné felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy merjenek nagyot álmodni, és ne féljenek küzdeni a vágyaik megvalósításáért.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal