Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 08 Ma van Kisboldogasszony napja



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. szeptember 8. Nézettség: 292

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:35
A katolikus egyház Jézus anyjának születésnapját ünnepeli. A doroszlói kegyhelyre már szerdán megérkeztek a zarándokok, akik hajnalig virrasztottak Szűz Mária szobra előtt. Doroszlón ma tartják a hagyományos Kisboldogasszony-napi búcsút.
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:35
Vannak, akik évről évre visszajárnak a doroszlói kegyhelyre. Gyuretity Erzsébetnek minden egyes alkalom egész éves feltöltődést jelent. „Itt feltöltődik az ember, minden bánatot elhozunk és örömet viszünk haza, feltöltődik a lelkünk, nagyon szeretek itt Doroszlón.”
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:36
Az előesti szentmisét gyertyás körmenet követte, a Mária-szobor előtti téren több mint 2500 ember gyűlt össze.
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:36
Szűz Mária születésének tiszteletére gyertyát gyújtott Kopasz István és felesége is. „Elsősorban egy nagy megnyugvást, a rohanó életben egy megnyugvás nyújt. Ezt a délutánt és az éjszakát itt töltjük, és a holnapi nap a főünnep.”
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:36
A Szentkúti búcsú idei témája az irgalmasság, ami Verebélyi Árpád helyi plébános szerint manapság nehezen értelmezhető fogalom. Verebélyi Árpád, a Kegyhely őre, Doroszló és Gombos plébánosa:
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:36
„Az önmagam emberségének a másik emberre való kivetítése az irgalom. És amennyire én szeretem magamat és megbocsátok magamnak. Valamilyen szinten az elesettség érzésének a tudatában tekintek a másik emberre, és ha én alapvetően jó szándékú ember vagyok, akkor tudom feltételezni a másik emberben is a jó szándékot.”
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:37
Minden évben újabb zarándokcsoportok érkeznek az eseményre. Gellér Magdolna a doroszlói helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy a búcsú megszervezése a falu összefogásának eredménye. Gellér Magdolna, tanácselnök, Doroszló HK: „Nemcsak a Helyi Közösség, hanem a falu apraja és nagyja, mindenki kiveszi a részét ilyenkor a szervezésben. Nagy feladat részünkre, de egy jó feladat. Szeretjük ezt a dolgot, mert nekünk ez egy öröm, hogy itt van ez a kegyhely a mi falunkban.”
csütörtök, 2016. szeptember 8. 21:37
A gyertyás körmenetet követően a hívek szentségimádással és hajnalig tartó virrasztással várták Kisboldogasszony ünnepét.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal