Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 09 Megkezdődött a 64. Kanizsai Írótábor



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. szeptember 9. Nézettség: 242

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. szeptember 9. 20:31
A Kanizsai Írótábor népkerti emlékművének megkoszorúzásával csütörtökön kezdetét vette az írók és költők 64. magyarkanizsai seregszemléje.
péntek, 2016. szeptember 9. 20:31
Az írótábort Koncz István költő és Dobó Tihamér festőművész városháza előtti szobránál Virág Gábor, a szervezőbizottság elnöke nyitotta meg. Ezt követően a Dobó Tihamér Képtárban Vakrepülés címmel megnyílt Benes József festőművész kiállítása. A délelőtti programban néhány író rendhagyó irodalomórákat tartott a község általános iskoláiban és a középiskolában. A magyarkanizsai Jovan Jovanovic Zmaj Általános iskola Ady-épületében Gobby Fehér Gyula két év elteltével újra nyolcadikosokkal találkozott. A gyerekek örömmel fogadták a ritka vendéget. Ladányi Krisztián: „Nagyon tetszik, ahogy elmeséli, hogy ő hogyan lett író, mi volt a története, hogy élt kiskorában, minden érdekel minket.”
péntek, 2016. szeptember 9. 20:31
Apró Fanni: „Én nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy egy híres költő jön hozzánk, és nagyon örültem neki, főleg mert olvastunk is tőle.”
péntek, 2016. szeptember 9. 20:31
Gobby Fehér Gyula előbb felolvasott a diákoknak, majd elbeszélgetett velük jövőjükkel kapcsolatban. Gobby Fehér Gyula, író, Újvidék: „Arról beszélgettünk, hogy mit csináljon az ember, ha befejezi a 8. osztályt, és jól meg kell gondolnia a családnak, hogy hova mehet, mit választ, mesterséget vagy gimnáziumot, ahol négy év után megint választani kell. A gyerekeknek ez most életkérdés, érdekli őket, úgy hogy jót beszélgettünk.”
péntek, 2016. szeptember 9. 20:32
Az Újvidékről elszármazott Dormán László az írókról és költőkről készített fotóiról mesélt a gyerekeknek. „Elég sok írót ismerek, nagyon sokat fényképeztem írót, költőt. Ott volt a falon néhány kép, már abból jött, hogy Weöres Sándor, hiszen jártam nála, többször is fényképeztem. Illyés Gyula volt a falon, szintén jártam nála, fényképeztem is, róluk meséltem, és vajdasági írókról.”
péntek, 2016. szeptember 9. 20:32
Az írótábor három napon át várja az érdeklődőket.
péntek, 2016. szeptember 9. 20:32
A 64-ik ..........GRATULA.........!!!!!!!!!!!
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal