Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 24 Magyar Nemzeti Népdalkórus Fesztivál Csókán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. szeptember 25. Nézettség: 298

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:14
Ötödik alkalommal szervezték meg a Magyar Nemzeti Népdalkórus Fesztivált Csókán, a helyi művelődési házban. Az eseményen húsz népdalkórus és tíz szólista lépett fel, akik szakmailag elismert zsűri előtt adták elő produkcióikat.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:14
A fellépők Vajdaságból és Magyarországról érkeztek. A rendezvényt a csókai Művelődési Központ színháztermében tartották, szakmailag elismert értékelőbizottság előtt.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:14
A fesztiválra húsz kórus és tíz szólista nevezett be. Vajdaság mellett Magyarországról is érkeztek fellépők a rendezvényre. A résztvevők szakmai zsűri előtt mutathatták meg tudásukat. Birinyi József, elnök, Hungarikum Szövetség: „Háromszintű a minősítő, térségi, országos és országos népzenei gála.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:14
A térségin lehet elérni a dicséretes, kiváló fokozatokat, amivel tovább lehet jutni az országosra, az országoson bronz, ezüst és arany, és a legaranyosabbak, a legjobbak az Arany Páva országos fokozatot érhetik el. Ezt a csókaiak közül több csoport, többször teljesítette már.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:15
A Csókára érkezett fellépők igyekeztek a nekik legjobb népdal-összeállítást bemutatni, amelynek előadásával kiérdemelhetik a zsűri elismerését. Nagy Abonyi Enikő, Búzavirág citerazenekar és asszonykórus, Bogaras: „Vajdasági dalokkal készültünk mára, ez a csokor az egyik kedvencünk és sok szeretettel adjuk elő.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:15
A találkozón magyarországi csoportok is bemutatkoztak. A népdalcsokrokon kívül saját tájegységük néphagyományait mutatták be a közönségnek és a zsűrinek. Eszenyi Imre, tag, „Kézenfogva Testvéreinkkel” Sárrétudvari Alapítvány, Püspökladány: „Ez az öltözékünk hűen tükrözi a sárréti pásztor viseletet és ennek különböző funkciói vannak, mert én most fehérben vagyok, ez a gulyásoknak az öltözete volt.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:15
A szakmai értékelést követően köztéri felvonulás és II. Rákóczi Ferenc szobrának megkoszorúzása következett.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal