Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 02 30 éves az oromhegyesi művelődési egyesület



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. október 2. Nézettség: 293

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. október 2. 19:51
Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli az idén az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, amely a Gazdag Ág népművészeti rendezvénnyel vált igazán ismertté. Másik nagy múltú rendezvényét, a Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok című népzenei és néptánc estet szombaton tartották a helybeli Faluházban.
vasárnap, 2016. október 2. 19:51
Az oromhegyesi Faluházban megtartott eseményen környékbeli és magyarországi művelődési egyesületek léptek fel. A helybeleiket kísérő zenekarban már a kezdetek óta ott van Nagy Mélykúti Endre is, aki a népdalénekeseket és néptáncosokat kísérve országot-világot bejárt a három évtized alatt. Nagy Mélykúti Endre, tag, Petőfi Sándor ME, Oromhegyes: „Együtt jövünk-megyünk, iszogatunk egy kicsit, énekelünk, muzsikálunk, ha jó a kedvünk így, a műsorok után. Akkor más zenekarral én szoktam bőgőzni vagy kis prímtamburával muzsikálni, attól függ, ahogy az alkalom adódik, és tovább hozzuk a jókedvet, csináljuk a zenét, jó a társaság. Örömmel csináljuk az egészet.”
vasárnap, 2016. október 2. 19:51
A művelődési egyesület a vele szinte egyidős Gazdag Ág népművészeti rendezvény megszervezéséért már több rangos elismerésben részesült. 1996-ban kiérdemelte a magyar Néprajzi Társaság Arnold György-díját. Koncz Lázár, elnök, Petőfi Sándor ME, Oromhegyes: „2004-ben ugyanezért a rendezvényért Magyarkanizsa község Pro Urbe-díját is megkaptuk, ’99-ben pedig a Vajdasági Citerások Egyesületének Vass Lajos-oklevelét érdemelte ki sikeres szerepléseiért az egyesület.”
vasárnap, 2016. október 2. 19:52
A rendezvényt kísérő kiállításon egyebek mellett bemutatták az egyesület múltját megörökítő emléktárgyakat, amelyek harminc esztendő legszebb pillanatait idézték fel a látogatókban és az egyesület egykori, de mostani tagjaiban is.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal