Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 03 Oromhegyesen felavatták Arany János fából készített mellszobrát



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. október 4. Nézettség: 182

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. október 4. 20:46
Felavatták az oromhegyesi Arany János Általános Iskola névadójának fából készített mellszobrát. A szobrot az iskola előcsarnokában helyezték el.
kedd, 2016. október 4. 20:46
Az intézmény előcsarnokában elhelyezett szobrot az idén júniusban megtartott VI. Oromhegyesi Nemzetközi Fafaragó Táborban résztvevő alkotók készítették, akik minden évben hagynak valami méltó emléket a magyarkanizsai község településeinek is – mondja Erdélyi István oromhegyesi fafaragó mester, a nemzetközi tábor létrehozója. „Próbáljuk szépíteni környezetünket. Az idei évben Oromra, Magyarkanizsára és Oromhegyesre is jutott az alkotásokból.”
kedd, 2016. október 4. 20:46
Oromon a katolikus templomba került egy alkotás, Magyarkanizsán az aradi vértanúk emlékhelye szépült meg, Arany János mellszobra pedig az oromhegyesi iskolát díszíti, amely az elmúlt iskolaévben vette fel a magyar költő nevét. Vajda Attila, az intézmény igazgatója: „Nagyon örülünk ennek a szép eseménynek, mivel jövőre névadónk 200. születésnapját ünnepeljük és erre az eseményre készülünk különben.”
kedd, 2016. október 4. 20:46
A szobrot Erdélyi István fafaragó mester, Vajda Attila iskolaigazgató és Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke leplezték le. A szoboravatót követően az iskola diákjai alkalmi zenés, irodalmi összeállítással tisztelegtek az iskola névadójának emléke előtt.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal