Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 05 Szármafesztivált tartottak Topolyán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. november 5. Nézettség: 405

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. november 5. 20:05
Mintegy negyven csapat 2700 töltöttkáposztát készített a topolyai Szármafesztiválon. Kísérőrendezvényeként káposztareszelő-versenyt tartottak, kézműves és házi termékeket kóstolhattak és vásárolhattak a látogatók.
szombat, 2016. november 5. 20:06
Bográcsban, üstben és cserépedényben rotyogott a töltöttkáposzta a 4. Szármafesztiválon Topolyán. Budai István, Zombor: „Tradicionális fűszereket használunk, só, bors, édespaprika, egy kis csípős paprika, babérlevél és ennyi lenne az egész.”
szombat, 2016. november 5. 20:06
Mintegy negyven csapat több mint 2700 darab szármát készített. Sára Zsófia, Pécs, Magyarország: „Igazából mi a klasszikus szármafőző kategóriában indultunk, viszont a felénél jutott eszünkbe, hogy a rizst kifelejtettük belőle, úgyhogy van 15 sima, csak darálthúsos és van 24 rizses darálthúsos szármánk.”
szombat, 2016. november 5. 20:06
A hagyományok szerint megtartották a káposztareszelő-versenyt, amelyen az idei évben is Kiss Éva nyert a zentagunarasi Mag Hagyományápoló Egyesületből. „Mindenki mindenkivel beszélget, jól érezzük magunkat, meg nagyon szeretjük a szármát, itt többen főznek, tehát lehet egy kis receptcsere, ki hogy milyen ízekkel dolgozik.”
szombat, 2016. november 5. 20:06
A versenyen szakmai zsűri értékelte az ételeket. Bihacsy László, zsűrielnök, Szabadtűzi Lovagrend, Hódmezővásárhely, Magyarország: „A szármának többezer fajta változata van, azt is tudomásul kell venni, hogy Európában és a világon mindenütt másképpen főzik a szármát vagy töltöttkáposztát, teljesen mindegy, hogyan nevezzük. Tiszteletben kell tartani mindig az ottani népi szokásoknak, hagyományoknak az elkészítési módját.”
szombat, 2016. november 5. 20:07
Tölgyesi Huba, főszervező, Origo Egyesület, Topolya: „Három kategóriában versenyeznek a résztvevők, böjti szárma, tehát vegetariánus szárma, ezen kívül a különleges szárma, ami nem káposztalevélben készül, illetve a klasszikus szárma, amit mindenki ismer. E köré építettük a kísérőrendezvényeinket is, a kirakodó vásárt, kézműves sátort.”
szombat, 2016. november 5. 20:07
A gyerekeknek lovaglást, arcfestést, táncházat szerveztek, valamint színes zenei program tarkította az egész napos rendezvényt.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal