Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-10 - Magyar-szerb kamarai- és üzletemberek találkozója Szegeden



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. november 10. Nézettség: 297

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. november 10. 18:44
Az év végéig akár a kétmilliárd eurót is megközelítheti a Magyarország és Szerbia közti áruforgalom értéke, ami a tavalyi évhez hasonlóan ismét új rekordot jelenthet – hangzott el a Magyar-szerb kamarai- és üzletemberek mai találkozóján Szegeden. Az eseményre közel 100 magyar és szerb vállalkozó érkezett, hogy bemutassák cégüket, valamint, hogy további határon átívelő partnerkapcsolatokat alakítsanak ki.
csütörtök, 2016. november 10. 18:44
A mezőgazdasági termelőktől kezdve, a kisiparosokon keresztül egészen az elektronikai cégekig, minden ágazat képviseltette magát a Magyar-szerb kamarai- és üzletemberek szegedi találkozóján. Sokan új esélyként tekintenek a rendezvényen való részvételre.
csütörtök, 2016. november 10. 18:44
Török Attila, méhész, Bácsfeketehegy: „Vándorméhészkedéssel foglalkozunk. Ez egy családi vállalkozás. Több fajta mézet termelünk és próbálkozunk nyitni a külföldi piacok iránt is. Ez jó lehetőség, hogy itt is megmutatkozzunk.”
csütörtök, 2016. november 10. 18:44
Kovács Rezsuk Gábor, ügyvezető igazgató, Transcommers Kft.: „1991 óta foglalkozunk elektronikai gyártással. Ezen belül szünetmentes tápegységek gyártásával, de különböző beágyazott rendszerek, szabályzórendszerek és elektronikai SMD beültetésével, illetve gyártásával foglalkozunk. Az új tevékenységünk a kutatásfejlesztés. Ez irányban már 5 éve tevékenykedünk. Vannak olyan projektek, amelyek az élő piacra mennek ki.”
csütörtök, 2016. november 10. 18:45
Török György, ügyvezető igazgató, Elzett-Certa Kft.: „Azt gondolom, hogy nagyon nagyon fontos az, hogy a két vállalkozási réteg megismerje egymást személyesen. Tudjanak beszélgetni az üzletről, az üzlet menetéről, kinek milyen partnerlehetőségei lesznek a közeljövőben, vagy már a meglévőkkel barátkozni.”
csütörtök, 2016. november 10. 18:45
A Szerbia és Magyarország közötti kétoldalú kereskedelmi forgalom 2014-ben és 2015-ben is rekordot ért el. Az idei év első 8 hónapjának adatai alapján az idén újabb csúcs születhet.
csütörtök, 2016. november 10. 18:45
Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „4,6%-al bővült a kétoldalú kereskedelmi forgalom, ami úgy jött létre, hogy a magyar kivitel 3,9%-al, a szerb kivitel pedig 6,4%-al bővült. Számokra lebontva, euróra lebontva ez azt jelentette, hogy magyar részről 843,5 millió euró volt a szerbiai exportunk, szerb részről pedig 364,1 millió euró.”
csütörtök, 2016. november 10. 18:46
A két ország közötti gazdasági együttműködésnek már több sikeres gyümölcsöző pontja is van.
Ivan Đoković, tartományi gazdasági és turisztikai titkár: „A mi gazdaságaink szükségszerűen összekapcsolódnak. A nagyvállalatok már jelen vannak. Tegnap megtekintettük a Tisza Automotive Kft. zentai gyárrészlegét, amely közel kétezer embert foglalkoztat. Pontosan ezen a területen tudunk új együttműködési modelleket találni és ösztönözni az egymás közti árucsere forgalmat.”
csütörtök, 2016. november 10. 18:46
A szegedi találkozót a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezte.
9 megjegyzés | 1 / 1 oldal