Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016.11.10 - Gyorsan cselekednének a republikánus politikusok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. november 10. Nézettség: 244

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. november 10. 18:49
Lenyugodni látszanak a kedélyek az amerikai elnökválasztás utáni második napon. Tegnap tüntetők vonultak utcára, a 45. amerikai elnöknek választott Donald Trump személye ellen tiltakoztak. A demonstrációk csillapodni látszanak. A tőzsde is alkalmazkodott az új helyzethez, a választás utáni reggelen ugyan mínuszban nyitottak a pénzintézetek, mára már azonban csökkent a pénzvilág feszültsége. Egyelőre csak találgatások vannak Trump terveivel és a politikai posztokkal kapcsolatban.
csütörtök, 2016. november 10. 18:49
Több amerikai városban tüntettek Donald Trump megválasztott amerikai elnök ellen szerdán éjszakába nyúlóan. Trump-ellenes jelszavakat skandáló tüntetők ezrei vonultak a Trump-épületek elé New Yorkban és Chicagóban. A texasi Austinban tüntetők eltorlaszolták az egyik országutat, a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben, az Amerikai Egyetemnél diákok amerikai zászlót égettek. Bostonban, Los Angelesben, az arizonai Phoenixben, Philadelphiában is utcára vonultak tüntetők, többnyire diákok.
csütörtök, 2016. november 10. 18:49
A keddi amerikai választások eredményeképpen a republikánusok megőrizték többségüket a képviselőházban és a szenátusban is, a párt egységesen felzárkózott elnökké választott jelöltje, Donald Trump mögött. A republikánusok a szövetségi törvényhozás mindkét házában többségben maradtak. A képviselőházban 238 képviselőjük van, míg a demokraták 193 bársonyszéket szereztek, a szenátusban pedig 51:47 arányban vannak többségben a párt politikusai. Két szenátusi, illetve négy képviselői hely még nem dőlt el.
csütörtök, 2016. november 10. 18:50
Időközben olyan sajtóhírek láttak napvilágot, hogy az Egyesült Államok kongresszusának republikánus politikusai gyorsan meg akarják valósítani a jövendő elnök, Donald Trump programját. Paul Ryan házelnök és Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője elsősorban Trumpnak az Obama elnök nevével fémjelzett, Obamacare-nek becézett egészségbiztosítási törvény azonnali visszavonására vonatkozó ígéretére utalt. Trump elnöksége első intézkedésének mondta az Obamacare megszüntetését, és – mint többször is kifejtette – teljesen új egészségbiztosítási rendszert akar, olyat, amelyik nem hagyná cserben a szegény rétegeket sem.
csütörtök, 2016. november 10. 18:50
szegény rétegeket sem.
Donald Trump amerikai elnökké választását követően természetesen az őt körülvevő személyi kérdésekről is folynak a találgatások. A sajtóhírek szerint alelnökké Mike Pence-t választják, míg a korábbi New York-i polgármester Rudolph W. Giuliani az igazságügyi tárcát kaphatná meg. Reince Priebus pedig a Fehér Ház kabinetvezetője lehet majd a négy éves ciklus alatt. Arra vonatkozóan, hogy államtitkári szinten, illetve a külügyminisztériumban milyen változások lesznek, egyelőre nem lehet tudni. A külügyi tárca élére a Tanjug információi szerint négyen esélyesek, a befutó Paula Dobriansky lehet, akit a Balkán és a volt szovjet blokk ismerőjeként tartanak számon.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal