Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-12-17 Szenttamás: Karácsonyi vásár és betlehemezés a Gion Nándor Emlékházban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. december 19. Nézettség: 232

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. december 19. 19:36
Karácsonyi vásárt és betlehemes játékot rendeztek Szenttamáson, a Gion Nándor Emlékházban. A kirakodóvásáron kézzel készült díszeket lehetett vásárolni.
Csöngőket, díszeket és karácsonyi emléktárgyakat kínált a vásárlóknak a gyerekekből és idősebbekből álló csoport a Gion Nándor Emlékházban, Szenttamáson. A gyerekek örömmel készülnek a karácsonyra.
hétfő, 2016. december 19. 19:36
Salamon Ákos, betlehemező: „Luca napján, 13-án elültetjük a lucabúzát, és karácsonykor azt a fa alá tesszük, éjféli misére járunk.”
Molnár Zsolt, betlehemező: „Betlehemezéskor megyünk házról házra, és ott a hagyományokat, a szokásokat a régi karácsonyról csináljuk.”
hétfő, 2016. december 19. 19:36
Salamon Lilla, betlehemező: „Én a kézzel készített ajándékokat szeretem a legjobban, meg abba látszik, hogy az ember, vagy az a személy belefektette az idejét és az energiáját, ezért szeretném a karácsonyfát így feldíszíteni.”
A betlehemezők hagyományos szenttamási játékkal kedveskedtek a közönségnek. Az elkövetkező napokban a településen házról házra járnak. Gaál Brigitta, a Pitypang néptánccsoport csoportvezetője: „A szenttamási betlehemesre az a jellemező, hogy az angyali vigasság egyben van a betlehemezéssel, ez a különlegessége.”
hétfő, 2016. december 19. 19:37
A vásáron a kézzel, természetes alapanyagból készített termékek voltak a kelendőbbek. Túri Szivel Júlia fajátékokat készít. „Invalid szervezeteknek, csoportoknak, iskoláknak csinálunk játékokat szintén, épp azért, mert kapcsolatban vagyunk velük.”
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal