Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-29 Rendkívüli készültség a Duna 89 kilométeres szakaszán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2017. január 29. Nézettség: 259

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2017. január 29. 19:42
Még mindig vastag jégréteg borítja a szerbiai folyókat, a jégtörők folyamatosan dolgoznak. A szakértők szerint azonban a kialakult helyzettől függetlenül nem kell árvíztől tartani.
vasárnap, 2017. január 29. 19:42
Pontosan egy héttel ezelőtt sikerült a Jégtörő XI-esnek áttörni azt a 15 kilométeres jégtorlaszt, amely a Duna dályai kanyarjában keletkezett. A magyar jégtörők vasárnap reggel folyásiránnyal szemben indultak el Belgrádból Újvidék felé. A Széchenyi és a Jégtörő VII-es óránként 10 kilométeres sebességgel haladt. A térségben azért keletkezett jégdugó, mert Belgrád után nem tudnak akadálymentesen távozni a feltört jégtáblák. Újbánovcénál alakult ki az egyik legnagyobb, de a legtöbb szakaszon 2-3 centiméteres jég van, ami könnyen áttörhető.
vasárnap, 2017. január 29. 19:42
Szerbiának naponta 50 ezer euró kára van abból, hogy a Duna már hetek óta hajózhatatlan, ugyanis csak a 2016-os évben Szerbia 9,5 millió tonna árut szállított a Dunán. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a magyar jégtörők meddig maradnak a Dunán. Az a szakemberek véleménye, hogy ameddig szükség van rájuk.
vasárnap, 2017. január 29. 19:43
A magyar, szerb és horvát megállapodásnak köszönhetően a Jégtörő VI és a Jégtörő XI Vukovár környékén szélesíti azt a 120 méteres folyosót, amelyet egy héttel ezelőtt sikerült már létrehozni a Dunán a jégtáblák között. A Vajdaság Vizei Közvállalat szakemberei szerint aggodalomra nincs ok, ugyanis a folyó vízállása alacsony és a jégtáblák alatt is folyik a víz lefelé, nem kell tehát árvíztől tartani. Ennek ellenére a Duna 89 kilométeres szakaszán rendkívüli készültség van érvényben. A Tisza, Száva és a Duna 644 kilométernyi szakaszán pedig rendes árvízvédelmi készültségi van.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal