Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.04.01. - Az élet győzött a halál felett



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. április 1. Nézettség: 287

   


Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. április 1. 22:07
Az élet győzött a halál felett
A hagyományos egyházak vezetői húsvét alkalmából üzentek
vasárnap, 2018. április 1. 22:07
A katolikus, a református és az evangélikus vallási vezetők szerint nem szabad elfelejtenünk, hogy Jézus Krisztus feltámadása erőt, reményt és békét áraszt mindenkire.
A Jézus Krisztussal való egység fontosságára hívta fel a figyelmet Pénzes János szabadkai katolikus megyéspüspök köszöntőjében: „Az Istennel való közösség csak lehetőség, és ennek megvalósulása attól függ, mennyire haladunk Krisztus nyomdokain, aki az út, az igazság és az élet. Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek áldott húsvétot és a feltámadt Krisztus bőséges áldását.”
Német László nagybecskereki megyéspüspök Jézus szenvedésének, kereszthalálának és feltámadásának fontosságáról beszélt: „Valljuk be bátran, hogy hiszünk Jézus feltámadásában. Valljuk be, hogy a feltámadt Jézus igenis jelent valamit számunkra, hogy az ő feltámadása erőt, reményt és békét áraszt mindenkire.”
vasárnap, 2018. április 1. 22:08
Halász Béla református püspök kiemelte, Jézus feltámadása számunkra már az életben reményt jelent: „Azt ünnepeljük, hogy az élet győzött a halál felett, és mindannyiunk számára ez bátorítás, erősítés kell, hogy legyen. Ezen a szent ünnepen is. Ugyanis Jézus értünk szenvedett, és értünk halt meg, hogy mi ő általa üdvözüljünk.”
vasárnap, 2018. április 1. 22:08
Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes szerint hitünk nélkül félelemben kell élnünk, ezért kiemelten fontos, hogy ilyenkor még jobban megerősödjünk hitben, szeretetben és reménységben: „A húsvéti hit adja meg mindezt számunkra, hogy céltudatos életet tudjunk élni örömben, krisztusi örömben, feltámadás hitben, és a halálfélelemtől mentesen, hiszen Jézus Krisztus legyőzte a halált, és nekünk nem kell félnünk a haláltól. Ez erősíthet meg minket, és adhatja meg azt a feltámadásba vetett hitet, amely nem egy vagy két napos ünneppé redukálódik, hanem kinőheti magát egy egész életen át tartó örömmé, amely folytatódhat utána az örök életben, Jézus Krisztusnál.”
Ezek a szavak adjanak nekünk erősítést, hogy együtt családként és nemzetként tudjuk ünnepelni a húsvétot, és az ő szavai adjanak most is reménységet, hiszen ő él és mi is élni fogunk - fejezte köszöntőjét az evangélikus püspökhelyettes.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal