Olly Murs

Olly Murs

2 videó - 1984
Család

Olly 1984. május 14.-én született Witham-ben, Vicki-Lynn és Peter Murs gyermekeként. Van két testvére, egy ikerpárja Ben és egy lánytestvére, Fay. Olly az idősebb iker.

Korai évek

Tanulmányait a Howbridge Junior School-ban kezdte, Witham-ben, majd ezt követően a Braintree-beli Notley High Schoo-ba járt. Tagja volt az iskolai focicsapatnak. Szeretett volna labdarúgó lenni, egy ideig a Witham Town F. C. csatára volt, de egy sérülés miatt fel kellett adnia a futballt. A Manchester United a kedvenc csapata.

Deal or No Deal / Áll az alku

2007-ben jelentkezett a Deal or No Deal című játékba, aminek a magyar megfelelője az Áll az Alku. Olly nyereménye 10 £ volt. 2012-ben visszatért egy jótékonysági adásban, azonban 2007-es nyereményét is sikerült alulmúlnia, akkori nyereménye 50 penny volt.

X factor

2009-ben jelentkezett az X factor UK 6. szériájába. A válogatón Stevie Wonder 'Superstition' című dalával nyűgözte le a zsűrit. Simon Cowell azt mondta a produkciójára, "a legkönnyebb igen amit valaha adtam." Simon lett a mentora és bejuttatta az élő show-ba. A közönség igazán megkedvelte Olly-t, azonban a 7. élő show-ban párbajoznia kellett a Jedward formációval. A zsűri 3/1 arányban Olly-t juttatta tovább. Bejutott a fináléba, ahol példaképével Robbie Williams-szel duettezhetett. Végül a második helyet szerezte meg a versenyben.

Karrier

Az X factor után szerződést kötött az Epic Records és Syco Music kiadókkal, és 2010-ben munkához látott, hogy elkészítse első nagylemezét. Augusztus 27.-én meg is jelent első dala, a 'Please Don't Let Me Go', amely az Egyesült Királyságban a toplista élén landolt. A második kislemez a 'Thinking of Me' már csak a 4. helyig jutott. 2010 novemberében jelent meg az Olly Murs című nagylemez, amely a 2. helyen végzett a lemezeladási listán. Az albumról még két kislemezt adtak ki, a 'Heart on My Sleeve'-et és a 'Busy'-t, ezek már nem arattak túl nagy sikert. Az Olly Murs 2011 áprilisára kétszeres platinalemez lett.

2011 júniusában megerősítették, hogy Olly már dolgozik a második nagylemezén. Az album első kislemeze a 'Heart Skips a Beat' lett, amit a brit rap-duo-val, a Rizzle Kicks-szel közösen vettek fel. A dal az első helyen landolt az Egyesült Királyság toplistáján. Ezt követte a 'Dance with Me Tonight', ami szintén első helyen debütált. Egy héttel később pedig megjelent a nagylemez, ami az In Case You Didn't Know címet kapta. Ezzel az albummal sikerült a lemezeladási listán is megszereznie az első helyet és szintén kétszeres platina lett. 2012 áprilisában megjelent a korong harmadik kislemeze, az 'Oh My Goodness'.

2012 májusában megjelent a 'Heart Skips a Beat' amerikai verziója, melyben a Rizzle Kicks részét a Chiddy Bang vette át. A dalhoz videoklip is készült.

Harmadik nagylemeze 'Right Place Right Time' címmel 2012 november 26-án jelent meg, ez lett Olly második Nr.1 stúdióalbuma. Az első kislemez a Flo Ridával közösen felvett 'Troublemaker', amely hazájában első helyen végzett a toplistán. A második single az 'Army of Two' lett a korongról, ami 2013 márciusában került a boltokba. Ezután még három kislemez látott napvilágot, a 'Dear Darlin', a 'Right Place Right Time' és a 'Hand on Heart'.

2011-től az X factor UK 8. szériájában televíziós műsorvezetőként is dolgozik. Caroline Flack oldalán vezeti a The Xtra Factor című műsort.

Jótékonyság

- 2011-ben csatlakozott a Comic Relief Red Nose Day kampányához. 5 napot töltött Kenyában, 100 km-t tettek meg a hőségben.
- 2011 áprilisában részt vett a Who Wants To Be A Millionaire / Legyen Ön is Milliomos jótékonysági különkiadásában, ahol 10,000 £-ot nyert.
- 2010-ben és 2012-ben is tagja volt az Old Traffordon megrendezett Soccer Aid nevű jótékonysági futball csapatnak.
- 2012-ben részt vett a Deal or No Deal / Áll az Alku jótékonysági különkiadásában, ez az akciója kevésbé volt sikeres, hiszen nyereménye mindössze 50 penny volt.

Olly Murs - Olly Murs (2010)

1. "Change Is Gonna Come"
2. "Please Don't Let Me Go"
3. "Thinking of Me"
4. "Busy"
5. "I Blame Hollywood"
6. "Ask Me to Stay"
7. "Heart on My Sleeve"
8. "Hold On"
9. "Accidental"
10. "Love Shine Down"
11. "Don't Say Goodbye"
12. "A Million More Years"

Olly Murs - In Case You Didn't Know (2011)

1. "Heart Skips a Beat" (featuring Rizzle Kicks)
2. "Oh My Goodness"
3. "Dance with Me Tonight"
4. "I've Tried Everything"
5. "This Song is About You"
6. "In Case You Didn't Know"
7. "Tell the World" (featuring Bayku)
8. "I'm OK"
9. "Just Smile"
10. "On My Cloud"
11. "I Don't Love You Too"
12. "Anywhere Else"
13. "I Need You Now"

Olly Murs - Right Place Right Time (2012)

1. "Army Of Two"
2. "Troublemaker" (feat. Flo Rida)
3. "Loud & Clear"
4. "Dear Darlin'"
5. "Right Place Right Time"
6. "Hand On Heart"
7. "Hey You Beautiful"
8. "Head To Toe"
9. "Personal"
10. "What A Buzz"
11. "Cry Your Heart Out"
12. "One of These Days"

Olly Murs - Dear Darlin'
Olly Murs feat. Flo Rida - Troublemaker

 
   

Olly Murs - Dear Darlin'



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2014. február 3. Nézettség: 366

Tetszik