Sárik Péter

Sárik Péter

16 videó - 2010
Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája. Több nemzetközi versenyt megnyert műveit és zenésztársai kompozícióit több formációban is megszólaltatja. Fábián Juliannával közös előadásain ismert jazz-melódiák és más műfajokból "kölcsönvett" dalok különleges feldolgozásait hallhatjuk.

Sárik Péter:
A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Az évek során majd' minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, pop-, latin- és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mely Magyarországon kívül rendszeresen koncertezik szerte Európában. A zenekar a kritikusok elismerését is kivívta Angliában a jelentős történelmi múltra visszatekintő Pizza Express Jazz Club-ban tartott koncertsorozatával és meghívást kapott a nagypresztízsű Ronnie Scotts jazzklubba, ahol a London Jazz Festival keretén belül fog játszani.
A Jazzpression zenekarral 2004-ben elnyerték az eMeRTon díjat, mint "Az év jazz együttese". 2005-ben a Bukaresti Nemzetközi Jazzfesztiválon a "Legjobb külföldi zenekar"-nak választották őket. Bejárták Európát, olyan világnagyságokkal szerepeltek együtt, mint Dave Brubeck, Victor Bailey, Diane Schuur vagy Tuck and Patti. 2007-ben a Jazzy rádió dalversenyén megkapta a "Legjobb szólista" díjat.

Mint zeneszerző komoly nemzetközi sikereket mondhat magáénak:
2004-ben és 2006-ban az International Songwriting Competition dalszerző versenyen a Ways illetve a Stream című szerzeményei döntőbe jutottak, több mint tizenötezer dal közül kerültek az első 15-be, a Ways pedig a közönségszavazatok alapján a harmadik lett.
2005-ben a brit UK Songwriting Competition dalszerző versenyen az In the street című szerzeménye lett döntős, az USA Songwriting Competition versenyen pedig ismét a Ways jutott a legjobbak közé.
2008-ban ismét az International Songwriting Competition dalszerző versenyen az I'll catch you című szerzeménye harmadik lett jazz kategóriában és a közönségszavazatok alapján is a harmadik helyezést szerezte meg katagóriáktól függetlenül.

http://www.petersarik.com/

HQ Sárik Péter Trio "Don Camillo" B.J.C. 2011. 12. 20.
Ludwig van Beethoven - Peter Sarik Trio: Ode to Joy (Sárik Péter Trió: Örömóda)
PETER SARIK TRIO: Don Camilo
Peter Sarik Trio: A new days morning (original track)
Peter Sarik Trio: I'll catch you (live)
Peter Sarik Trio: Pieces
Peter Sarik Trio Jazz Request Show
Sárik Péter Trió: I'll catch you - Bass Day Budapest 2010
Sárik Péter Trió: Moving - Bass Day Budapest 2010
Sárik Péter Trió: Sighs - Bass Day Budapest 2010
Sárik Péter Trió: Spring fever - Bass Day Budapest 2010
Sárik Péter Trió: The first - Bass Day Budapest 2010
Sárik Péter Trió BJC "Don Camilo" 2011 01 12
Sárik Péter Trió BJC "Friendship" 2011 01 12
Sárik Péter Trió BJC DVD Felvétel 2010 11 13
VNTV - Lelkedből énekelek - Fábián Juli, Sárik Péter, Jakab István

 
   

HQ Sárik Péter Trio "Don Camillo" B.J.C. 2011. 12. 20.



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2011. június 25. Nézettség: 526

Tetszik