Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus személye

Jézus személye


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 16. 12:58
Jézus és a gyermekek ...aki nem úgy fogadja az Isten országát,mint egy kisgyermek,semmiképpen sem megy be abba. Márk 1o,15
A tanítók és az írástudók megvetették a gyerekeket,mert ők még nem ismerik a törvényt,és nem tudnak felmutatni semmilyen vallásos teljesítményt.Jézus ezzel szemben többször példaként állította a gyermekeket a felnőttek elé.
Egy alkalommal csecsemőket vittek Hozzá édesanyák,hogy áldja meg őket.A tanítványok nem akarták engedni a szülőket,mire Jézus megdorgálta őket.Akkor mondta a fenti igét.Hogyan fogadja a kisgyermek az ajándékot?Úgy,hogy elfogadja.Tudja,hogy a gyerek, rászorul s nem akar fizetni érte,bizalommal megragadja. Alázat, önismeret, Istenbe vetett bizalom nélkül sok büszke felnőtt kizárja magát az üdvösségből.
A tanítványok egyszer arról vitáztak ki nagyobb köztük.Jézus felemelt egy kisgyermeket,és ezt mondta:"Aki tehát megalázza magát,mint ez a kisgyermek,az a nagyobb a mennyek országában."
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 16. 13:06
Isten előtt nem az lesz nagy,aki hatalmaskodik,hanem aki szolgál."...aki naggyá akar lenni közöttetek,az legyen a szolgátok..."(Máté 2o,26). Valakit egy megtisztelő címmel és feladattal tüntettek ki.Hívő barátja így gratulált neki:Meg ne nőj.
A harmadik jelenet virágvasárnap történt a jeruzsálemi templomban.Jézus kiűzte a kereskedőket a templomból,az emberek már hazamentek és akkor a gyermekek kezdték éltetni a Messiást:Hozsanna a Dávid Fiának.Talán nem is tudták,mi ennek ott a jelentősége,de amikor a felnőttek már félve elhallgattak,Isten a kicsiket használta fel arra,hogy Ő legyen nagy az életemben.S bízom-e abban,hogy minden erőtlenségem ellenére még engem is tud használni az Ő szolgálatára?!

Üzenet írása