Szabó Sándor Pipo
 

Befőztük a zakuszkát

Befőztük a zakuszkát


Tetszik 1 Kovács Éva kedveli
   


Fotó Infó

Készült: 2012:09:05 19:26:30
Kamera modell: Olympus Stylus 600 (mju 600 Digital)
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1280x960 (1.2 Mp)
Rekesznyílás: f/3.1
Zársebesség: 1/30

Fotó megjegyzések

Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:43
Látod? itt a padlizsán már nem "vizes" mert felvágtad. és a héja pedig még korántsem "szenes".
Van úgy, hogy pirítás közben a padlizsán "felhasad", csinál egy olyan hangot, hogy :"PÖFF", és sisteregni kezd. nem baj, pirítsd tovább a héját, amig KOROM nem lesz. azt kiskanállal leszeded s belül finom, VIZES marad minden. próbáld ki...:)
A hagymát a lábosban pirítod, nem kell előrepirítani
Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:47
a padlizsán minden oldala jól át legyen kormozva. ne csalj. próbáld ki egyel, s ráérzel utána. mégegyszer, a legjobb nem a parázs, hanem a NYÍLT LÁNG.
ezért természetesen nem a befóliázott tepsi a jó.
Amikor mi nem mehettünk ki a szabadba, hogy nyílt tüzön, egy rácson süssük ki őket, anyu a fóliát a gázrezsó lángja alá tette, hogy a lé, ami kicsöpög, ne égjen a rezsóra. de akkor is nyílt lángon csinálja. másképp nem sül át úgy ahogy kell, és az íze sem lesz olyan "füstölt", hanem inkább olyan lecsós lesz. Ami persze, az is finom, de amikor kettőt egymás mellé teszel...érzed majd a külömbséget... csak így tovább!
Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2012. október 8. 14:16
Finom lett ez is, de ahogy mondod, lecsós lett egy kicsit, viszont attól lényegesen eltérőbb. A második nekifutást a hasznos tanácsok mellett végezzük majd amit itt adtál, alig várom! Köszi :)))
Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2012. október 8. 14:59
Heni, majd a harmadik befőzés után, Lóri tanácsait megfogadva, Károly bácsi ízvilága után menve tökéletesítjük! :)))

Üzenet írása