Versek, riportok, novellák, emlékezetek, tervek...minden, amit az ihletett, milyen magyarnak, s embernek lenni.

 
hétfő, 2012. október 15. 23:49, Nézettség: 1594

Szarvas Gábor (Ada, 1832. március 22. – Budapest, 1895. október 12.) nyelvész, a magyar nyelvművelés megteremtője.Élete:A szabadságharc idején nemzetőrnek jelentkezett, de fiatal kora miatt nem vették be. Ezután a bencés rendbe lépett, de 1852-ben érettségi után otthagyta a rendet, és jogásznak ment, de ezeket a tanulmányait betegsége miatt abba kellett hagynia.

szerda, 2012. október 17. 11:15
Tagja volt a helsingforsi finn-ugor társaságnak...
:)

jó kis társaság lehetett:)

Képek

kedd, 2012. szeptember 11. 12:25, Nézettség: 5287

A zentai csata, 1697. szeptember 11-én a török hódoltság alatti magyarországi területek visszafoglalásának egyik legjelentősebb és legvéresebb csatája volt, amelyben a szövetséges keresztény sereg Savoyai Jenő herceg vezetésével győzelmet aratott az Elmas Mehmed nagyvezír által vezetett török hadakon, a jelenlevő II. Musztafa szultán seregén.

Képek

csütörtök, 2012. augusztus 30. 19:25, Nézettség: 1561

Mindannyian elindulunk egy úton, ki ilyenen, ki olyanon, kié rögösebb, kié keskenyebb, kié hosszabb, kié rövidebb. Elindulunk, mint amikor elindulunk bevásárolni, vagy találkozni azokkal, akiket szeretünk. Elindulunk, mert van egy cél, amit követünk.

kedd, 2012. szeptember 11. 12:42
Különösen jó dolog a Zsidó Nyári Fesztiválon részt venni. A tehetséges ifjunak nagy karriert jósolok. Még sok hasonló fesztiválszerepléssel...
kedd, 2012. szeptember 11. 12:59
Más: Irtam neked kérésedre Annamari, hogy szó sincs arról, miszerint Magyarország egyetlen kontratenor énekese lenne Birta. Ő csupán abban egyetlen, hogy a Wallenberg-évfordulón közreműködik...mint leendő "próféta"
kedd, 2012. szeptember 11. 13:09
Életutja folyamatos ésegyenletes. A rögös utak másmilyenek. Mondjuk, egy tehetséges magyar gyereknek nincs anyagi - szellemi hátter, későn fedezi fel- ha igen- valaki, aztán zenei alapok nélkül felnőttként kezdi óriási áldozatokkal járni a képességei szerint számára kijelölt célhoz vezető utat. De mert Magyar Nyári fesztivál nincs, ahol háttérre találna, lehet, hogy eltünik a süllyesztőbe, mint jelentéktelen "akarnok", aki mindenek előtt kitartóan magyar. Nézd meg Tokody Ilona -és Rost Andrea repertoárját-és karrierét! Akkor majd megérted, mennyire csinján kell bánni olyan területekben megmártózni, amiben csak a sztárolt egyén által tálalt ismeretekkel rendelkezünk-nem látván át a helyét a szakma világában.


A cikk, mint cikk - bizonyára kerek és bőséges, de - mert én erre figyelmeztettelek- alapos szakmai csúsztatásokkal . Kellett volna korrigálni.
Azért csak irogass és ---tájékozódj is a témával kapcsolatban, mert sok a sérülékenységi pont azok részére. akik az 'egyetlen" megnevezésével nemlétezőkké lettek cikkecskédben, vagy a karrierépités trükkmentes módját választották csupán tudásukra alapozva azt.
13 bejegyzés | 2 / 2 oldal