Szép képek Szlovákiából

Szép képek Szlovákiából


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 2048x1215 (2.4 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
csütörtök, 2015. június 25. 20:50
Domaša-i víztároló
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 13:34
Domacsai-víztároló. - Kelet-Szlovákia gőgje.A víztároló kiterjedése 15 négyzetkilométer és 185 millió köbméter víz tárolására szolgál.A víztároló elsősorban ivóvíz hiánya végett épült,de manapság több célt is szolgál. Nagyon kedvelt üdülésre,fürdésre,vízi sportokra,és mivel a víztárolóban nagy halmennyiség található,a horgászok számára is ez egy atraktív hely.A víztároló 1969-ben Ondava folyó vizein épült.A megépítésénél hat község került elárasztásra.Az egyikük közül a Kelcse községből megmaradt egy barokk stílusban épített Szent István királynak szentelt templom.
A gyönyörű táj és csendes zugok vonzalmához nagy mértékben hozzájárult a kristálytiszta,kékeszöld,öntisztító képességgel rendelkező víz,amelyben 23 fajta hal él(ponty,csuka,süllő,harcsa,jász...)
A tó partján öt üdülési központ található.Ezek szállodákban,panziókban,és kempingekben biztosítanak elszállásolást. Ezen kívül a látogatók strandokat, sporteszközkölcsönzőket, sportpályákat, éttermeket és büféket,is találnak.Az utolsó időben az új
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 26. 13:40
mesterségesen kiépített Nová Kelcsai-kőgáttal rendelkező üdülőhelyet egyre többen kedvelik.Mivelhogy a Domacsai-víztároló 23 Celsius fokos vizével Szlovákiában a legmelegebbek közé tartozik,nagyon jó feltételeket biztosít a szörfözéshez,és az úszáshoz is.A nyári időszakokban zajlik az éjszakai élet,több bisztró is üzemelés sor kerül kulturális eseményekre is.

Üzenet írása