Mindennapi hitvallásunk

Mindennapi hitvallásunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 471x166 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
péntek, 2015. június 26. 08:15
2015-06-26

12. évközi hét péntek

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Amikor Ábrahám kilencvenkilenc esztendős lett, megjelent neki az Úr, és így szólt hozzá: „Én vagyok a mindenható Isten: járj előttem, és légy tökéletes!”
Majd ezt mondta az Isten Ábrahámnak: „Tartsátok meg szövetségemet, te és utódaid nemzedékről nemzedékre! Ez lesz a szövetségem jele közöttem és közötted meg utódaid között, amelyet meg kell tartanotok: körül kell metélni nálatok minden férfit.”
Majd ezt mondta az Úristen Ábrahámnak: „Sárait, a feleségedet ne nevezd többé Sárainak, hanem Sára legyen a neve, mert megáldom őt, és általa adok neked fiúgyermeket. Megáldom őt, hogy nemzetek és népek királyai származzanak tőle.”
Ábrahám arcra borult, de elnevette magát, mert azt gondolta: „Százesztendős embernek születhet-e gyermeke, és lehet-e anya a kilencvenesztendős Sára?” Ezért azt mondta az Istennek: „Csak Izmael maradjon életben színed előtt!”
Isten erre azt mondta neki: „Igenis, Sára, a te feleséged fog téged fiúval megajándékozni,
Safar Bela
péntek, 2015. június 26. 08:16
akit nevezzél Izsáknak! Fenntartom szövetségemet vele és utódjával örökre. Izmaellel kapcsolatban is meghallgatlak: Íme, megáldom őt és megszaporítom, sőt felette nagyon megsokasítom: tizenkét fejedelem származik majd tőle, és nagy néppé teszem őt. Ám szövetségemet Izsáknak tartom fenn, akit Sára fog neked ajándékozni egy esztendő múlva, ilyenkor.”
Amikor befejezte a beszédet, Isten eltávozott Ábrahámtól.
Ez az Isten igéje.
Ter 17,1.9-10.15-22

Üzenet írása