Mindennapi hitvallásunk

Mindennapi hitvallásunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 162x223 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
péntek, 2015. július 31. 13:25
Fékezd a nyelved!
„… ha valaki beszédében nem vétkezik, az tökéletes ember, meg tudja fékezni az egész testét.” (Jakab 3:2)
Egy mondás szerint mind olyanok vagyunk, mint a macskák, szeretjük a nyelvünkkel saját magunkat nyalogatni. Jól jegyezd meg magadnak azt az embert, aki szeret pletykálkodni. Miért? Mert ha neked másokról beszél, akkor másoknak meg rólad fog. A Biblia három dologgal kapcsolatban figyelmeztet minket:
1) Meggondolatlan beszéd. „Láttál-e már elhamarkodott beszédű embert? Több reményt fűzhetsz az ostobához, mint hozzá.” (Példabeszédek 29:20). Ha időt hagysz arra, hogy megismerd a tényeket, akkor legtöbbször egészen másként fogsz megszólalni. Anna olyan szenvedélyesen imádkozott gyermekért, hogy Éli, a főpap azt hitte, részeg. Amikor a tanítványok látták, hogy Jézus feléjük tart a vízen járva a Genezáret-tavon, azt hitték, hogy kíséretet. Tehát gondolkodj, sőt, jobbat mondok: imádkozz, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonsz le!
Safar Bela
péntek, 2015. július 31. 13:26
2) Hízelgés. „Mert nem jön ki szájukon őszinte szó, belül romlottak, nyitott sír a torkuk, sima a nyelvük” (Zsoltárok 5:10). Azt mondd, amit gondolsz, és gondold komolyan, amit kimondasz! Légy őszinte! A hízelgéssel a saját érdekünkben akarjuk manipulálni az embereket. Ne tedd ezt! Légy velük egyenes! Ha szereted őket, mondj igazat nekik!
3) Ítélkezés. Jézus azt mondta: „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek.” (Máté 7:1–2). Ha elég sokáig élsz, akkor sok olyan dologban leszel te is bűnös, amit olyan könnyen elítéltél másokban. Az igazság az, hogy Isten aszerint bánik velünk, ahogy mi bánunk az emberekkel.

Üzenet írása