Magyar konyha

   

Töltött paprika
Receptek » Főételek
Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes paprika, 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál zellerzöld, 1 evőkanál olaj, 40 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka), 8 dkg rizs, 1 tojás, 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika, 1 l paradicsom ivólé vagy 10 dkg sűrített paradicsom, 1 kávéskanál cukor, 3 evőkanál (rizs)liszt, vagy kukorica keményítő néhány szál petrezselyem.
Töltött tojás
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 5 db keményre főzött tojás, 1 evőkanál majonéz, ½ evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma.
Töltött tojás
Receptek » Főételek
Hozzávalók: tojás, vaj, májkrém, mustár, só, bors, petrezselyemzöld, tartármártás, Franciasaláta. Elkészítés: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük.
Túrógombóc
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, só. Elkészítés: A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele felvert tojásfehérjét). A masszát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon.
Túrós csusza
Receptek » Főételek
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg száraztészta , 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, só. Elkészítés: A szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel.
Velős pirítós a hatlépcsősből
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 50 dkg velő (igen, agyvelő!) 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál zsír só bors jófajta fűszerpaprika kenyér Elkészítés: A gorombára aprított hagymát megdinszteljük a zsírban, majd rárakjuk a velőt. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön alaposan lepirítjuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet. A végén pedig megszórjuk fűszerpaprikával.
Zsírban sült máj
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 20-25 dg libazsír, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, kacsamáj. Elkészítése: A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne.
Alufóliában sült csirkemell kolbásszal
Receptek » Szabadban készíthető ételek
Hozzávalók: 1 személyre: fél csirkemell 3 karika parasztkolbász fél evőkanál ételízesítő 2 vékony szelet szalonna Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk.
Becsavarodott debreceni roston
Receptek » Szabadban készíthető ételek
Hozzávalók: 4 pár debreceni 30 dkg húsos füstölt szalonna Elkészítése: A debreceni bőrét (ha szükséges) lehúzzuk és a kolbászkákat egyenként hajszálvékony szalonnaszeletekbe göngyöljük. Faszénparázson forgatva addig sütjük, amíg a szalonna pirossá és ropogóssá nem válik.
Birkapörkölt
Receptek » Szabadban készíthető ételek
Hozzávalók: 1-1,5 kg birkahús 15 dkg füstölt szalonna 3 fej vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 paradicsom só fűszerpaprika cseresznyepaprika vörösbor Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük.

1841 cikk | 61 / 185 oldal