Magyar konyha - Legolvasottabb cikkek

   

-Szilveszter
Ünnepek » Újév
Régi paraszti hagyományok szerint az újévi jókívánságoknak nagy jelentőségük van, befolyásolják a következő évi munkát, a termést, az újévi cselekedetek hatással vannak az egész évre. Így a szilveszteri újévi ételek is a jövőt meghatározó tulajdonságokkal bírnak.
Baracklekvár
Befőzés » Lekvárok
Hozzávalók: 1 kg barack, 60 dkg porcukor Elkészítése: A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy email, vagy cserép-lábosba rakjuk. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen! Leborítjuk, és másnapig hűvös helyen állni hagyjuk. Másnap folytonos keverés közt megfőzzük.
Kovászos uborka
Befőzés » Savanyúságok
A nyár egyik legnagyobb ajándéka kétségtelenül a kovászos uborka! Hozzávalók: uborka egy csokor kapor egy szelet kenyér víz só Elkészítése: Kimossuk az üveget, majd előkészítjük az uborkát, vagyis levágjuk a két végét és az oldalát hosszában bevagdossuk három helyen. Az üveg aljába tesszük a megmosott kaprot, belehelyezzük az üvegbe az uborkákat, és szorosan telerakjuk.
Jägermeister
Italok » Egyéb italok
A Jegermeister telán a legkedveltebb "házibulipiák" egyike, így érdemes egy kevest foglalkoznunk a történelmével, ami viszont amilyen régre vezet vissza, annyi titok őrzi. A vállalkozást Wilhelm Mast alapította Wolfbüttel városkájában 1878-ban. Az ital akkor még név nélkül örvendett népszerűségének.
A Tokaji bor a történelemben
Italok » Borok
Magyarország zászlós bora, világhírû borkülönlegesség, amit a világon szinte mindenki ismer. Az írásos emlékek az 1200-as évektõl tesznek említést a tokaji borról 1252-ben a turóczi prépostság alapítólevelében. A tokaji aszú világhírét a 16.
Hunor és Magor csodaboga áldos
Régi receptek » Hun receptek
hozzávalók: hun és magyar áldosgyöket,  só,  kockákra vágott szarvas- és őzhús,  tejföl,  vöröshagyma,  erdei gombák,  citromlé,  fehérbor,  méz,  sáfrány,  virágpor,  sáfránygyömbér,  friss bazsalikom,  hungyök,  bársonyvirág,  friss gyömbér,  bodzabogyók (vagy bodzalekvár),  vanília,  reszelt dió. Díszítés: fehér virág.
Oregano, másnéven szurokfű
Gyógynövények » Fűszernövények
Az oregánó - azaz a SZUROKFŰ!!! Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
Mézes, köhögés elleni cukorka házilag
Gyógynövények » Gyógyreceptúrák
Kaptam egy receptet, még nem próbáltam, de biztosan ki fogom próbálni, mert nálunk gyakori probléma a köhögés és a torokfájás. Hűlés, megfázás, torok fájás, köhögés, nátha esetén, ha nem olyan komoly a baj,hogy orvoshoz kell rohannunk, jobban tesszük, ha természetes módszereket vesszük igénybe, hisz azok alig igényelnek anyagi ráfordítást is, és mégis csak természetes.
Darált hússal rakott zöldségek
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 30 dkg darált pulykahús 1 hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 paprika 1 paradicsom olaj só bors majoranna pirospaprika tárkony 2 dl hosszú szemű rizs Tetszés szerint zöldségek: 10 dkg ceruzabab 20 dkg kelbimbó 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 15 dkg gomba darabka karfiol Valamint: 8 szelet bacon 2 dl tejföl 1 tojás Elkészítés: A hagymákat ol...
Fejes káposzta
» Zöldségfélék
A fejes káposzta őse valószínűleg a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán partvidékén honos vadkáposzta 4-5000 év óta ismert. Már az ókorban orvosságként használták. A rómaiak fejfájás, álmatlanság ellen, sebek vérzésének csillapítására, majd később évszázadokon keresztül borogatásként, sebek kezelésére alkalmazták.

1841 cikk | 21 / 185 oldal