Hozzávalók:
1 kg krumpli,
10 tojás,
20 dkg lángolt kolbász,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dl tejföl,
kevés vaj,
só, ételízesítő,
zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Megmossuk a krumplikat és héjában megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet. Ha kicsit meghűlt a héját könnyen lehúzhatjuk.
Amíg megfő a krumpli odarakjuk főni a 10 tojást is.
Hozzávalók:
fél kg sajt Trapista vagy gouda,
liszt,
tojás zsemlemorzsa,
olaj.
Elkészítés:
A sajtot feldaraboljuk tetszőleges vastagságúra. Belemártjuk egy kevés vízbe a sajtokat egyenként, majd beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, a zsemlemorzsába, újra a tojásba, és végül még egyszer a zsemlemorzsába. Bő forró olajban kb. 5 perc alatt barnára sütjük.
Nevezik még Lyoni-, vagy szalmahagymának is. Készítése: A meghámozott vöröshagymát 1-2 mm vastag karikákra vágjuk, s a szeleteket gyűrűkre bontjuk. Vékonyan meghintjük grízes liszttel, lazán összerázogatjuk, s néhány perc pihentetés után bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Hozzávalók:
80 dkg rostélyos,
8 dkg zsír,
2 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 kg burgonya,
2- 3 zöldpaprika és paradicsom (vagy 10dkg lecsó),
egy késhegynyi köménymag, majoránna, só.
Elkészítés:
A kivert és megsózott rostélyosokat hirtelen kisütjük, és belerakjuk egy megfelelő nagyságú lábosba.
Hozzávalók:
70 dkg burgonya,
25 dkg csuszatészta,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
1 fej hagyma,
só,
1 ek pirospaprika,
15 dkg füstölt kolbász,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban félig kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tésztát, majd az apróra vágott hagymát is.