A tiramisu a 17. században született. Történelmileg bizonyított tény, hogy Cosimo de Medici, Toszkána Granduca-ja egy alkalommal Siena-ban járt és az ottani cukrász illő módon szeretett volna kedveskedni neki, ezért kiötlött egy édességet - tudva, hogy Cosimo nagy rajongója az édességeknek.
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 ek méz
3 ek darált keksz
1 tábla tortabevonó
2 ek olaj
Elkészítése:
A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a mézet, a kekszet és alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró golyókat formázunk és egy tálcára rakjuk. Kb. 30 percre a fagyasztóba tesszük.
A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal.
Hozzávalók
200 g tehéntúró
90 g zsíros tejföl
50 g puha vaj
60 ml meleg tej
6 tojássárgája
60 g liszt
20 g keményítő (kukoricakeményítő)
csipet só
1 evőkanál citromlé
6 tojásfehérje
1/4 teáskanál tartármártás
70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
Elkészítés
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.