Elmélkedés egy „dísznövény”hatásáról.


Tóth Ágnes
Elmélkedés egy „dísznövény”hatásáról.

Tavaly Asztanában, Kazahsztan fővárosában a főtérre vétlenül több ezer indiai kendertövet ültettek el dísznövények helyett. Ennek a növénynek a megszáradt, megtermékenyítetlen virágzata a marihuána. Az impozáns Auezov úton a nagyon erős fűszag gyanús lett a hatóságoknak, így fedezték fel a dísznövények eredetét. Nyomozás indult, hogy kiderüljön, véletlen baleset vagy pedig gerillakertész-akció történt-e.
Kíváncsi vagyok, hogy Váradon hasonló esetben mi történt volna. Szerintem mire a hatóság észbe kapott volna mi már régen elszívtuk volna a kendert, hogy jobb kedvre derüljünk, hogy a lakásunkba fűtést és meleg vizet képzeljünk télvíz idején és kibírjuk a hideget, hogy a csekélyke fizetésünket-nyugdíjunkat többnek lássuk, az élelmiszer árakat és az adókat kevesebbnek, a politikusainkat pedig kompetens, becsületes embereknek.
És a csúcs az lenne, ahogy ott nevetgélnénk örömünkben az ürességtől tátongó, szétlapított Szent László-téren, mert a „fűtől” odahallucinálnánk magunknak a térről kitiltott városalapító Szent László királyunk gyönyörű szobrát.
Ha hiszünk a csodákban és egy kis szerencsénk is lesz, akkor két dologban reménykedhetünk. Az egyik az, hogy a valóságban tényleg lesz majd fűtésünk és meleg vizünk tél idején, a jövedelmünk nő, az árakat, adókat csökkentik, politikusaink pedig a feladatukhoz jól értő becsületes emberek lesznek, és figyelembe veszik a jogainkat.
Ha ez nem válik valóra, akkor marad a másik verzió.
Reménykedjünk, hogy valamelyik kertészkedéssel megbízott cég véletlenül elültet egy kis indiai kendert dísznövény gyanánt a váradi parkokba vagy főtéri virágágyásokba.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2016. február 10. Szerkesztette: Tóth Ágnes
Nézettség: 172


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: