Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 23 A külhoni magyar újságíró egyesületek találkoztak Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. június 24. Nézettség: 317

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. június 24. 01:55
Ma délelőtt kezdődött meg Zentán a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának idei találkozója, amelyre a Kárpát-medence minden részéről érkeztek résztvevők. A nyitórendezvényen a szakmai szervezetek képviselői mellett jelen volt Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
péntek, 2016. június 24. 01:55
A Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója 2005-ben jött létre. A kezdeményezők célja az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai, a vajdasági, a horvátországi és a muravidéki magyar újságíró egyesületek közötti együttműködés serkentése volt, ugyanis a problémák, ha nem is teljesen azonosak, általában nagyon hasonlóak a különböző térségekben. Tóth Lívia, elnök, VMÚE: „Mindenhol a kisebbségi újságírásnak ugyanazok a gondjai jelentkeznek, van, ahol pénzhiány, van, ahol szakemberhiány, és a helyzet az szinte mindenhol egyforma.”
péntek, 2016. június 24. 01:55
Az együttgondolkodásnak éppen ezért a vajdasági magyar újságírás számára is igen fontos hozadékai lehetnek. Klemm József, vajdasági társelnök, KMÚEK: „Azt hiszem, hogy hozzásegíthetik a vajdasági magyar újságírást is ahhoz, hogy a saját kérdéseiket megtalálják, és a saját kérdéseikre olyan választ adjanak, amely elfogadható lesz a vajdasági magyar közösség számára.”
péntek, 2016. június 24. 01:56
Ehhez azonban nélkülözhetetlen lenne a vajdasági magyar újságíró-társadalom megosztottságának leküzdése. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Az együttgondolkodás, a gondolatok, az érvek továbbvitele, a közösségben való elfogadtatása a legfontosabb ebben a közvetítőt szerepben, amelyet a médiának be kell töltenie.”
péntek, 2016. június 24. 01:56
A szakemberek szerint az újságírás szerepe ma már messze túlmutat önmagán, különösen kisebbségi léthelyzetben. Ambrus Attila, erdélyi társelnök, KMÚEK: „Egy kisebbségi közösségnek a létét ma már nemcsak a Reményik Sándor által említett templom és iskola biztosítja, hanem harmadik pillérként ott áll a sajtó is, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ott, ahol gyengül a sajtó, ott gyengül a közösségi kohéziós erő is.”
péntek, 2016. június 24. 01:56
A sajtó megerősödéséhez azonban rendkívül fontos a minőség és a hitelesség, aminek megvalósulásában kiemelt szerep jut az együttgondolkodásnak és a tapasztalatcserének. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Az is nagyon fontos, hogy ők egymás között információt kapjanak, hiszen talán a legfontosabb számunkra, ahogy itt is elhangzott, a minőségi újságírás, minőségi viszont csak akkor tud lenni, ha hiteles is.”
péntek, 2016. június 24. 01:57
A Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója zentai tanácskozásának középpontjában az eddig elért eredmények összegzése és a jövőre vonatkozó tervek kidolgozása áll.
péntek, 2016. június 24. 01:57
Sikeres munkát!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal