Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 22 A német Toni Erdmann érdemelte ki az Arany Torony-díjat



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 22. Nézettség: 374

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 22. 21:24
A palicsi filmfesztivál utolsó napján vetítették Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című játékfilmjét. A rendező és néhány alkotótársa személyesen is megtisztelte a rendezvényt. Kiderült ma az is, melyik film lett a legjobb idén. A német Toni Erdmann érdemelte ki az Arany Torony-díjat.
péntek, 2016. július 22. 21:24
Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmje az utolsó a palicsi filmfesztivál új magyar alkotásokat bemutató programjában. A Karlovy Varyban legjobbnak ítélt művet a közönség is szereti. Hajdu Szabolcs, rendező: „Nem az volt, hogy van a közönség, aki egy ellenfél, vagy furcsa neutrális tömeg, akiket most meg kellene győznie a filmnek, hanem kialakul egy kommunikáció. Ez az első 5-10 perc után érezhető volt.”
péntek, 2016. július 22. 21:25
Török-Illyés Orsolya, a rendező felesége az egyik főszerepet játssza a négy közül. Azt mondta, azért is működhet a film, mert nagyon személyes, magunkra ismerhetünk. „Magunkon szűrjük át ezeket a dolgokat, és nagyon személyes lesz az, amiről beszélünk. És ha nagyon személyes, akkor lehet, hogy neked is nagyon érdekes, mert lehet, hogy te is ugyanazokkal a problémákkal állsz szemben.”
péntek, 2016. július 22. 21:25
A film családi, baráti és szakmai összefogás eredménye. Hajdu Szabolcs tanítványait is bevonta a forgatásba. A szabadkai K. Kovács Ákos az egyik operatőrként vett részt a munkában. „Nekünk egyrészt jó a viszonyunk, már évek óta egy osztályba járunk, és nagyon sok ilyen gyakorlatot csináltunk, ami ugyanerről szól, hogy egymásnak segítünk világítani, a kamerát kezelni vagy kameratechnikusnak lenni, de volt olyan, hogy cateringért szaladgáltunk. Nagyon izgalmas munkafolyamat volt, és nagyon nyugodt – ennek örültem különösen.”
péntek, 2016. július 22. 21:25
Pénteken véget ér a palicsi filmfesztivál, a díjazottaknak este adják át az elismeréseket. Idén a Toni Erdmann című német film nyerte az Arany Torony-díjat. A Palicsi Torony-díjat pedig egy román rendező, Cristian Mungiu az Érettségi című filmért.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal