Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 13 Potápi: A kvótareferendum az egész magyarságot érinti



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. szeptember 13. Nézettség: 248

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. szeptember 13. 18:40
A kényszerbetelepítés elleni népszavazás fontosságára hívta fel a Magyarország határain túl élő magyarokat Potápi Árpád János. Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján hozzátette, a népszavazás üzenete az, hogy a magyarság egységes, ezért a migránsválság és az októberi kvótareferendum nemcsak Magyarországot, hanem az egész magyarságot érinti.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:40
Az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót kedden Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára Budapesten, a Magyarság Házában. Az államtitkár elmondta, nem mindenhol volt egyformán érezhető a migrációs nyomás. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Jól tudjuk azt, hogy a magyar nemzetnek nem minden nemzetrészét érinti hasonló módon a migrációs nyomás. Legalábbis eddig ez így volt.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:40
Vajdaságban különösképp érzékelhető volt, és érzékelhető ebben a másfél évben az a migrációs nyomás, amelyet mi is átélhettünk az elmúlt 2015-ös évben. És hasonlóképpen ki tudom emelni még a Lendva környéki magyarokat is.”
kedd, 2016. szeptember 13. 18:41
72 ezerrel nőtt a regisztráltak száma a 2014-es választások óta. Jelenleg ez több mint 226 ezer fő. Romániából 116 ezer, Szerbiából 30 ezer, a kettős állampolgárságot tiltó országokból pedig 12 és félezer a névjegyzékbe vettek száma.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:41
A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők névjegyzékbe való felvételi kérelmének a beadási határideje szeptember 17-e. Megtehetik levél útján, de online módon is. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Én azt gondolom, hogy az utolsó időszakban, az utolsó napokban, órákban, percekben elsősorban az online regisztrációra van már csak idő. Én kérek mindenkit, aki eddig nem tette meg, postai úton nem regisztrált, az lehetőleg online úton regisztráljon és utána vegyen részt a népszavazáson.”
kedd, 2016. szeptember 13. 18:41
Az államtitkár hozzátette, a külképviseletek felkészültek a népszavazásra. Ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, a választói névjegyzékben szereplők felének részt kell vennie a szavazáson. Jelenleg mintegy 8 millió 270 ezren szerepelnek a névjegyzékben.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal