Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 26 „Csak 18 évnél idősebb személyek vehetnek pirotechnikai eszközöket”



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. december 27. Nézettség: 165

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. december 27. 19:15
Alig múlt el a karácsony, máris elkezdődött a készülődés az óévbúcsúztatásra. Nem mindegy azonban, hogy hogyan hangolódunk rá a szilveszteri ünnepségre, a pirotechnikai játékok ugyanis maradandó kárt és sérüléseket is okozhatnak. A petárdák és tűzijátékok ilyenkor a házi kedvenceket megijesztik, emiatt sok kutya elszökhet és sokszor nem is talál haza.
kedd, 2016. december 27. 19:16
Annak ellenére, hogy a pirotechnikai eszközök veszélyesek a szülők megengedik, hogy gyerekeik ezekkel játszanak. Kiskorú azonban csak akkor vehet ilyen eszközöket, ha a vásárlásnál jelen van vele egy felnőtt is. Az eladók szerint az a legfontosabb, hogy hivatalos forgalmazótól vegyék a pirotechnikai eszközöket. Stevan Cvetković, eladó: „Az üzletben található eszközök mind legálisak és a törvényben előírt jelölések is fel vannak tüntetve rajta. Ez a legfontosabb. Minden kiskereskedésben fel van tüntetve, hogy csak 18 évnél idősebb személyek vehetnek petárdát és más pirotechnikai eszközöket.”
kedd, 2016. december 27. 19:16
A pirotechnikai eszközök elárusítását ebben az időszakban az illetékes szervek fokozottan ellenőrzik, mert sok árus nem rendelkezik engedéllyel és termékeik minősége is kivetnivalót hagy maga után. Rade Milošević, a belgrádi rendkívüli helyzetek osztályának vezetője: „Csökkent az utcai árusok száma, akik az előző évek tapasztalatai alapján az utcán, a parkokban, a piacokon illegálisan árusították a pirotechnikai eszközöket. Mi továbbra is a kommunális rendőrséggel, a felügyelőséggel és az összes illetékes szervvel közös ellenőrzéseket tartunk.”
kedd, 2016. december 27. 19:16
A petárdák okozhatnak leggyakrabban sérüléseket, mivel a vártnál korábban, még az ember kezében felrobbannak. Ilyenkor akár életveszélyes sérülések is keletkezhetnek. Dr. Dragan Stojićević, sebész: „Ezek a sérülések lehetnek felületi, könnyebb égési sérülések, de egészen komoly égések is, amelyek már elfertőződtek. Okozhatnak nyílt és zárt töréseket, és az ujjak vagy a kézfej részleges vagy teljes amputációjához vezethet. Nem szabad megfeledkeznünk a szemsérülésekről sem, amelyek akár végleges vakságot is okozhatnak, és komoly hallássérüléseket is.”
kedd, 2016. december 27. 19:16
Amellett, hogy az emberek a nagy durrogtatással saját magukban tesznek kárt, az állatokat is megijesztik. A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá – sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik, sosem jutnak haza. Az állatvédők ezért arra kérnek mindenkit, hogy az állatokra is gondoljanak, amikor saját maguk szórakoztatására különféle pirotechnikai eszközöket használnak.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal