Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-23 Népzenei gálaműsorral kezdődött meg a Tordai Művelődési Napok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 24. Nézettség: 327

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 24. 19:53
Telt ház előtt, fergeteges hangulatban zajlott tegnap este Tordán a Durindó és a Gyöngyösbokréta gálaműsora. A Magyar Kultúra Napjáról is megemlékeztek, és megkezdődött a Tordai Művelődési Napok.
kedd, 2017. január 24. 19:54
Egyfajta kárpótlás volt a gálaműsor a tordaiaknak, ugyanis a Durindó és Gyöngyösbokréta fellépőit tavaly a terembe szorította az időjárás. Emiatt akkor sokan kinn rekedtek. Udvari Irén, Torda: „A dédunokám táncol a néptáncban és szeretném meglátni. Meg különben a többit is meg szeretném nézni. Meg hát eljöttünk, hogy egy kicsit szórakozzunk.”
kedd, 2017. január 24. 19:54
Fergeteges hangulatot varázsoltak a színpadra a néptáncosok, az énekesek. A hangszeresek is a legjavát hozták. Szabó Gabriella, a Fesztiváltanács elnöke, Durindó és Gyöngyösbokréta: „Nem volt túlságosan nehéz kiválogatni a föllépő csoportokat, hiszen a zsűri, minden évben, annak ellenére, hogy nem rangsorol, de kiválogatja a legjobb produkciókat, illetve valamilyen szinten azért a szervezőkkel, a Fesztiváltanáccsal és a médiával közli, hogy kik azok, akik méltók a közlésre.”
kedd, 2017. január 24. 19:54
Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg. „A ma estének az üzenete az, hogy bármikor, bármelyik pillanatban, ha nem is tud mindenki itt lenni, egy ilyen csodálatos gálát tudnak az énekeseink, a táncosaink bemutatni.”
kedd, 2017. január 24. 19:54
A közönség 14 produkciót láthatott. Ferenc József, elnök, Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület, Péterréve: „Rimóci táncokat hoztunk ide, ugyanúgy, ahogy a Gyöngyösbokrétára is. A gálára is ugyanazzal készültünk. Ugyanis így illik, ha már a gálára eljutottunk.”
kedd, 2017. január 24. 19:55
A Tordai Művelődési Napokon a nézők több mint húsz rendezvényt láthatnak majd. Közel ezer fellépőt várnak. Dobai János, elnök, Torda HK: „Számunkra nagyon fontos az, hogy akkor, amikor fogyatkozunk, hisz nem csak Tordán, hanem a környéken is, hogy ennek legyen egy megtartó ereje.”
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal