Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus személye

Jézus személye


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 16. 16:12
Igen és nem - Atyám,ha nem távozhat el Tőlem ez a pohár,hanem ki kell innom,legyen meg a Te akaratod. Máté 26,42
Jézus nem csak másoknak mondta,hogy "a ti beszédetekben az igen legyen igen,a nem pedig nem.",hanem Őt is az jellemezte,hogy egyszer s mindenkorra igent mondott az Atya akaratára,s ami attól kicsit is el akarta téríteni,arra újra és újra határozott nem volt a válasza.
Minket állandóan kísért hitbeli kérdésekben is az,hogy engedményeket teszünk,kivételeket nevezünk meg,csak egyszer,csak egy kicsit engedetlenek leszünk Istennel szemben.Alkottunk egy gyengeségünkre jellemző szót:Nemigen.Ma így mondják:Nem igazán. Nem egyértelmű a gondolkozásunk,a beszédünk,a cselekvésünk,és ebből sok bűn és baj származik.
Egy jegyespárral beszélgetve hangzott el a következő:Mivel a vőlegény igent mondott a menyasszonyának,ez a világ összes többi nőjének ilyen minőségben nemet jelent.A fiatalember felháborodott,ő erre nem gondolt.Ilyen sarkosan kell ezt nézni? - kérdezte.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 16. 16:21
Jézusnak a nagypéntek előtti éjszakáján a Gecsemáné--kertben végigvitt imaharca jól szemlélteti az Ő határozott,egyértelmű,következetes magatartását.Először azt kéri,hogy ha lehet,ne kelljen kiinnia a szenvedések keserű poharát.De hozzáteszi:"Mindazáltal ne úgy legyen,ahogy Én akarom,hanem amint Te."Másodszor már csak az igen hangzik el:Atyám,legyen meg a Te akaratod!És harmadszor is.Így teljesen megerősödött az igen,az Atya akaratára,a nem a test félelmére,amit az Ördög fel akart használni az engedetlenségre való csábításra.
Készek vagyunk-e eltökélten újra és újra nemet mondani minden hiúságra,büszkeségre,kényelemszeretetre,hatalomvágyra,anyagiasságra,önzésre,minden tisztátalan,babonás ördögi ajánlatra,hogy teljes meggyőződéssel és örömmel mondjuk és tegyük:Igen,Atyám,mert így láttad jónak (Máté 11,26)

Üzenet írása