Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
szombat, 2012. szeptember 22. 11:50, Nézettség: 1478

Hozzávalók 600 dkg liszt 3 dl tej 50 g vaj 1 tojás 20 g élesztő só 100 g cukor 100 db dió őrölt fahéj Elkészítés Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A lisztet elkeverjük sóval, fészket készítünk bele, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, cukros tejet, tojást, olvasztott vajon, és ebből félkemény tésztát dagasztunk.

szombat, 2012. szeptember 22. 11:42, Nézettség: 1367

Hozzávalók 3 csupor liszt (45 dkg) 1 1/2 csupor olaj (2,5 dl) vagy 25 dkg vaj 4 tojás 1 1/4 csupor porcukor (30 dkg) 1 narancs leve és reszelt héja rum eszencia vanília eszencia 1 csupor mazsola, vagy vörös áfonya (lehet mindkettő) 15 dkg dió 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 3 nagy kanál cukrozott narancshéj Elkészítés A tojásokat összekevered a cukorra...

szombat, 2012. szeptember 22. 11:33, Nézettség: 1229

Hozzávalók 6 tojás fehérje 20 dkg porcukor 12 dkg liszt 1 marék dióbél mandula mogyoró 1 marék mazsola 4 kocka étcsokoládé zselécukorka aszalt gyümölcs Elkészítés Az elválasztott fehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verjük a cukor hozzáadásával.

szombat, 2012. szeptember 22. 11:29, Nézettség: 1193

Hozzávalók 20 dkg graham liszt 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg zabpehely 3 dkg tönkölykorpa 10 g só (természetes, nem finomított) 5 g nádcukor 3,5 dl víz 5 g koriander (ha van friss, akkor elég csak durvára aprítani) 2 teáskanál bazsalikom 0,5 mokkáskanál őrölt rozmaring 0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió 1 csomag (7 g) porélesztő Elkészítés 1.

szombat, 2012. szeptember 22. 11:16, Nézettség: 1227

Hozzávalók 500 ml forró 4 teáskanál méz 500 ml hideg víz 7 teáskanál száraz élesztő granulátum 400g erős fehér liszt (kenyérsütő liszt) 400g teljes kiőrlésű liszt (kenyérsütő liszt) 3 teáskanál só 250g napraforgómag 4 evőkanál tökmag Elkészítés Melegítsük elő a sütőt 80 fokra.

szerda, 2012. szeptember 19. 09:20, Nézettség: 1510

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg élesztő 1.5 dl tejföl 1 dl fehér bor 2 db tojássárgája 1 evőkanál só 30 dkg töpörtyű darálva 5 dkg zsír   Elkészítés A megsózott lisztből, kissé meglangyosított tejfölben feloldott élesztővel a tojások sárgájával, fehér borral rétestészta keménységű tésztát készítünk.

szerda, 2012. szeptember 19. 09:13, Nézettség: 1256

Nagyon finom pogácsa. Jó kísérője lehet leveseknek, illetve nagyon finom megkenve vajjal, kőrözöttel, fűszeres túrókrémmel, vagy csak simán önmagában.

szerda, 2012. szeptember 19. 09:06, Nézettség: 1131

Hozzávalók: 50 dkg liszt (25 dkg graham,- 25 dkg simaliszt) 1 db tojás 5 dkg vaj 0.5 evőkanál só 5 dkg felfuttatott élesztő 0.

szerda, 2012. szeptember 19. 08:56, Nézettség: 1550

hozzávalók: 25 dkg sajt 60 dkg fele rétes-fele finomliszt 40 dkg margarin só 1 db tojás 1 csomag sütőpor 4 evőkanál tejföl 1 db tojássárgája a kenéshez   Elkészítés A hozzávalókat összegyúrom, úgy, hogy közepes lágyságú tésztát kapjak, kinyújtom, kiszaggatom, tojássárgjával megkenem, és 15-20 perc alatt megsütöm. Jó étvágyat! :-)

szerda, 2012. szeptember 19. 08:50, Nézettség: 1417

4 tepsi - 64 db pogácsához: 1 kg házi tehéntúró 1 kg liszt 0.5 kg margarin 3 dl tej 2 teáskanál cukor 5 dkg friss élesztő 2 evőkanál só   Elkészítés A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, felfuttatjuk. Mély tálban a 2 tenyerünk között eldörzsöljük a többi lisztet, áttört házi túrót, sót, margarint.

28 bejegyzés | 2 / 3 oldal