Keresés - 2012

  • Esse Bánki Ákos
    Esse Bánki Ákos Művésztanár, festőművész Tanulmányok • 2012-2013: Eszterházy Károly Főiskola, Vizuális és Környezet kultúra tanári szak • 2002-2008: Magyar Képzômûvészeti Egyetem, Festô szak, Mester: Molnár Sándor • 1997-2001: Építő és Díszítőművészeti Szakközépiskola, díszítőfestő szak   Egyéb tevékenységek: Kispesti Waldorf iskola mûvésztanára Latarka Galéria alapító tagja és ku...
    Magyar hírességek » Képzőművészek » Festőművészek
  • Villányi borvidék
    Villányi borvidék A Villányi borvidék Magyarország egyik legfejlettebb bortermő vidéke a Villány-siklósi borvidék. Ez a vidék az ország dél- dunántúli régiójában található, Baranya megyében, mintegy 2100 hektáron. A területet a szakértők két nagy körzetre osztják.
    Régiók » Magyarország
  • A Balaton lecsapolásának kalandos története
    A Balaton lecsapolásának kalandos története Hazánk és egyben Közép-Európa legnagyobb tava rendkívül változatos vízszintjének köszönhetően sok gondot okozott a történelem során a környéken élőknek. A terület mocsarassága (a mai Somogy és Zala megyék területe) megközelíthetetlen és zárt világot alakított ki hosszú évszázadokra.
    Régiók » Magyarország
  • Margitsziget felújított zenélő szökőkút
    Margitsziget felújított zenélő szökőkút 2012 évben volt 50 éves a szökőkút. - A felújításnak csak az egyik oka volt az, hogy a régi szökőkút teljesen tönkrement, mert a beruházás Tarlós István főpolgármester szerint a Margitsziget tetszhalott állapotból való felébresztését is jelképezi. Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a felújított margitszigeti szökőkút avatásán 2013. július 1-jén. .........
    Napló
  • Nyelvünk alkata
    Nyelvünk alkata Egy régi magyar szokásmondás azt tartja, hogy az előkelő világpolgár németül a kutyájával, angolul a lovával, magyarul a kocsisával, franciául a szeretőjével, spanyolul az Istennel beszél. Hasonló nyelvjellemző elmésségek egyebütt is divatoztak, sőt hellyel-közzel ma is fel-felsziporkáznak.
    Irodalom » Mi a Magyar? » Nyelvünk alkata
  • Márkus László
    Márkus László 1927. június 10. Budapest-1985. december 30. Budapest Édesanyja, Fleischmann Margit, jómódú pozsonyi kereskedőcsalád gyermeke és édesapja, Márkus Endre, egy bankárcsalád legifjabb tagja, akik Budapesten ismerkedtek meg. Házasságukat követően, a terhesség időszakában az Andrássy úton laktak.
    Magyar hírességek » Művészek
  • Magyar operett
    Magyar operett Az operett könnyed, fülbemászó , de operai igénnyel megírt , dallamokkal átszött történet, sok humorral, melynek központi témája a szerelem, mégpedig az örült szerelem. A cselekmény fonala prózában bontakozik ki, ezekhez kapcsolódnak a zenei tételek (zenekari nyitány, közjátékok, áriák , duettek, tercettek-kvartettek, együttesek, kórusok) és táncjelenetek.
    Hungarikumok » Népi hangszerek, zene » Zene
  • Csonka András
    Csonka András Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13., kedd (MTI) - Az asztaliteniszező Csonka András ezüstérmet nyert az S8-as kategória versenyében a riói paralimpia keddi versenynapján. A 27 éves sportoló, aki oxigénhiánnyal született, emiatt a jobb karját csak nagyon korlátozottan tudja használni, a kínai címvédővel, Csao Suajjal játszott a döntőben.
    Magyar hírességek » Sportolók » Magyar paralimpikonok
  • Magyar nóta
    Magyar nóta A magyar nóta egyéni szerzöktöl származó újkori lírai dal, melyben nép- és müzenei , továbbá szóbeli és irodalmi elemek keverednek , városon és falun, a társadalom több osztálya körében is ismert . Eredetileg hangszeres verbunkos zene: mai értelemben a 19.
    Hungarikumok » Népi hangszerek, zene » Zene
  • Erdőd kastély, Erdőd - (Szatmár megye)
    Erdőd kastély, Erdőd - (Szatmár megye) Az Erdődi vár a Bükk hegységhez tartozó és a Szamos síkságba benyúló, 142 m magas dombon áll, a Homoród patak partján. A domb relatív magassága mintegy 40 m. A dombról belátható az észak felé mintegy 10 km-es távolságba eső Szatmárnémeti, nyugatra az erdős-mocsaras Szamos síkság és Kraszna völgy, délre pedig a szomszédos Szakasz és Béltek település.  A helység a 13.
    Régiók » Varaink, kastélyaink
467 cikk | 5 / 47 oldal