Keresés - 2012

  • Pécsi vár és a Barbakán
    Pécsi vár és a Barbakán A pécsi Székesegyháztól egy kis sétával juthatunk el a Barbakánhoz, mely a város egyik igen jelentős történelmi nevezetessége, hazánk egyetlen fennmaradt kapuerődje. A Barbakán a hajdani püspökvár falrendszerének előretolt kapuerődje - körbástyája volt. A bástya felvonóhíddal, hátsó kapuval, lőrésekkel, gyilokjáróval volt felszerelve és az egészet egy vizesárok vette körül.
    Régiók » Varaink, kastélyaink
  • Isten hozta Chicágóban!
    Isten hozta Chicágóban! Isten hozta Chicágóban! Azoknak, akik tüntetéssel, forgalmi dugóval, netán viharos időjárással riogattak bennünket május harmadik vasárnapjára, nem lett igazuk, mert ezen a reggelen felénk senki nem demonstrált, meglepő módon közlekedni is lehetett és hét ágra sütött a nap.
    Közérdekű információk » News
  • Sebestyén Márta
    Sebestyén Márta Sebestyén Márta (Budapest, 1957. augusztus 19. -) Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész. Születése óta a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus - Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére.
    Magyar hírességek » Művészek
  • Több tízezer gyerek éhezhet az ünnepekkor Több tízezer gyerek éhezhet az ünnepekkor A Magyar Református Szeretetszolgálat nagy adventi kampánnyal hívja fel a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon az ünnepi időszakban több tízezer gyerek fog éhezni - hisz óvoda és iskola sem lesz, ahol legalább meleg ételhez jutnának.
    Közérdekű információk » News
  • „ AZ ÉN MIATYÁNKOM” IGAZI SZERZŐJE  TÁNCZOS KATALIN
    „ AZ ÉN MIATYÁNKOM” IGAZI SZERZŐJE TÁNCZOS KATALIN „ AZ ÉN MIATYÁNKOM” IGAZI SZERZŐJE TÁNCZOS KATALIN   AZ ÉN MIATYÁNKOM   Mikor a szíved már csordultig tele, Mikor nem csönget rád soha senkise, Mikor sötét felhő borul életedre, Mikor kiket szeretsz, nem jutsz eszükbe: Ó, „Lélek”, ne csüggedj! Ne pusztulj bele! Nézz fel a magasba – reményteljesen, S fohászkodj: MI ATYÁNK! KI VAGY A MENNYEKBEN…   Mikor a magányod ije...
    Napló
  • Tóth Ágnes
    Tóth Ágnes A nagyváradi Bihari Napló megyei napilap riportere, rovatvezetője, majd szerkesztője voltam, aztán 10 évig a Duna TV és MTV, váradi-partiumi tudósítója. 9 könyvem jelent meg. Egy regény, két novellás kötet, egy humor kötet amiben a karikatúrákat is én rajzoltam és 5 gyermekvers kötetem az illusztrációimmal. Most 2 regény és egy verses kötet kéziratom vár kiadásra.
    Magyar hírességek » Képzőművészek » Festőművészek
  • Gnózis - út a teljessség felé
    Gnózis - út a teljessség felé Gnózis - út a teljessség felé Nem a gnoszticizmusban, hanem a Gnózisban hiszek.
    Napló
  • Húsvéti töltött kalács
    Húsvéti töltött kalács Hozzávalók 1 db 26 cm-es sütőformához: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás 220 ml tej (2,8%-os) 5 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja A töltelékhez: 100 g marcipán 250 g meggy (befőtt, lecsurgatott) A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés ...
    Magyar konyha » Receptek » Sütemények
  • Miért olvassam a Bibliát?
    Miért olvassam a Bibliát?  „Lábam előtt mécses a Te igéd, ösvényem világossága.” (Zsolt 119,105)   Miért olvassam a Bibliát? Keresztyén horoszkóp - vagy mindennapi útmutató? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a vasárnap esti ifi-istentiszteleten.   Várunk téged is 2012.
    Napló
  • ÚJ INFORMÁCIÓ A BOSNYÁK PIRAMISOKRÓL!!!
    ÚJ INFORMÁCIÓ A BOSNYÁK PIRAMISOKRÓL!!! ÚJ INFORMÁCIÓ A BOSNYÁK PIRAMISOKRÓL!!! 2012 - A feltárások éve / Year of Revelations Bosnyák piramisok - Az alagutak A boszniai Piramisok Völgye alatt van egy kiterjedt földalatti alagút és kamrahálózat, amely összesen több mint tíz mérföld hosszú, és összeköti az összes piramist más helyekkel együtt.
    Napló » blog
467 cikk | 7 / 47 oldal