Magyar konyha

   

Csilis bab
Receptek » Főételek
Mindenféle adalék és műpor nélkül háziasan és finomabban elkészíthető a csilis bab.
Csirkecomb székely módra
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfű, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanálőrölt szerecsendió-virág, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük.
Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
Receptek » Főételek
Ízletes, gyors vacsora.
Csirkemell sütés sonkaköntösben (videó)
Receptek » Főételek
Hozzávalók csirkemell szalonna bors só zsálya saláta Elkészítése: Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint a csirkemellett, majd rakjunk rá kevés zsályát és tekerjük szalonnába, majd tűzzük össze fogpiszkálóval. Hevítsünk olajat vagy vajat egy serpenyőben, majd süssük ki a tekercseket lassú tűzön. Salátával tálaljuk.
Csirkepaprikás
Receptek » Főételek
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 – 1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejfö...
Csirkepörkölt
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 1200 g csirkecomb vagy -mell 50 g zsír 80 g vöröshagyma 100 g zöldpaprika 80 g paradicsom 12 g fűszerpaprika só, fokhagyma Elkészítés: A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.
Csőben sült karfiol pulykafalatokkal
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 1 fej karfiol 70 dkg pulykamell olívaolaj grillfűszer 2 dl tejföl 3 tojás só bors petrezselyem tej Elkészítés: 1.) A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici cukor és só is van, félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük. 2.
Csongrádi hústekercs
Receptek » Főételek
Hozzávalók   15 dkg szalonna 15 dkg gépsonka 2 db ecetes paprika 1 ek. liszt 4 ek. pörköltlé 10 dkg liszt 60 dkg sertéscomb ízlés szerint só 2 db tojás 20 dkg zsemlemorzsa 3 dl olaj       Leírás   A húst vékonyra nagy szeletekre kiverem , megsózom és lefedem. A szalonnát kevés vízben üvegesre főzöm, leszűröm, majd kicsit megpirítom.
Csülök - Csirimódra
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 2 csülök 1,5 kg krumpli 4 fej hagyma néhány szelet, füstölt -szalonna, vékony csíkban, vagy apróra vágva só fokhagyma őrölt bors majoranna szerecsendió-kevés mert erős fűszer 2 dl tejfel, én fehérbort öntöttem rá, de sörrel is kiváló Elkészítés: A megtisztított és megmosott csülköt, a lábasba téve, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Cukkínis pulyka fasírt
Receptek » Főételek
Hozzávalók: fél kg darált pulyka felsőcomb 2 saláta cukkíni, reszelve 1 fej salotta 1 fej lilahagyma 2 tojás 2 ek sómentes bio vegamix 1 ek szárított oregáno 3 gerezd fokhagyma, zúzva 2 marék reszelt sajt (ugyanolyan jó füstölt edámival, mint ementálival, fetával, vagy parmezánnal) Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrom (zsemlemorzsa, áztatott zsemle nélkül is jól...

1841 cikk | 54 / 185 oldal