Hozzávalók:
2 dl víz
25 dkg Rama margarin
30 dkg cukor
7 dkg kakaó
27 dkg tejpor
puffasztott rizs
Elkészítés:
2 dl vízben a margarint és a cukrot felfőzzünk. (A forrástól számított 6 percig kell főzni.) Utána langyosra hűtjük, majd belekeverünk 7 dkg kakaót, 3 csomag tejport (3x9 dkg-os) és 2 csomag puffasztott rizst.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
ízlés szerint fahéj
1 csipet só
1 csipet szegfűbors
1 evőkanál kakaópor
kevés reszelt citromhéj
1 tojás
2 dl tejföl
2-3 evőkanál tej (amennyit a tészta igényel)
8-10 dkg porcukor
1 nagy alma lereszelve
kandírozott vagy aszalt gyümölcsök
mogyoró
mandula
apróra tört fehér csoki
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sü...
Hozzávalók:
50 dkg édes vajaskeksz
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
porcukor
2-3 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma)
A díszítéshez:
olvasztott csokoládé
hasábokra vágott mandula
fehér és piros cukorgyöngy
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral és a vajjal.
Hozzávalók:
15 darabhoz:
A tésztához:
18,5 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
6,5 dkg cukor
1 tojás sárgája
csipetnyi só
A töletlékhez:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg finom szemű kristálycukor
2 tojásfehérje
A tetejére:
olvasztott csokoládé - ehhez a mennyiséghez 4 kockányi elegendő egy jó minőségű fekete csokoládéból, cseppnyi vajjal
Elkészítés:
A tésztához a li...
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg csokoládé
4 tojás
35 dkg cukor
1,75 dl olaj
17,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ rúd vanília
vaj a kikenéshez
10 dkg mogyoró
Elkészítés:
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.
1.
Hozzávalók:
20 dkg cukor
2 kiskanál kakaó
35 dkg tejpor
25 dkg Rama margarin
mazsola, kókusz, dió tetszés szerint
Elkészítés:
A margarint egy lábosba tesszük a cukorral, felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót. Pár percet hagyjuk főni, ezután hozzáadjuk a tejport és tetszés szerint mazsolát, kókuszreszeléket vagy diót. Jól összekeverjük.
Hozzávalók:
15 dkg étcsokoládé
4 dkg fehér csokoládé
15 dkg vaj
10 dkg cukor
4 dkg liszt
3 tojás
Elkészítés:
Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Aztán a csokikrémhez hozzákeverjük a tojásokat, 3 dkg lisztet és egy pici sót.