Kiemelt Videók Több

Események

Több »
Nincs találat!

Apróhirdetések

»

Kiemelt hirdetés
kedd, 2016. március 15.
Egyéb » Egyéb
hétfő, 2024. január 1.
2,300 Euró / hónap
Állás » Egyéb munkahely, szolgáltatás
hétfő, 2023. december 18.
1 Ft.
Állás » Egyéb munkahely, szolgáltatás

Szolgáltatások

Több »
pipoparts kft
Fizetett hirdetés
szombat, 2011. augusztus 6.
Gépjármű » Alkatrészek
Dorottya Dental Kft
Fizetett hirdetés
vasárnap, 2011. május 15.
Egészség és fitness » Fogászati szolgáltatások
Magyar díszviseletek - Bocskai öltönyök
Kiemelt szolgáltatás
szerda, 2012. július 11.
Iparosok, mesterek » Szabóság, varroda

Kulináris cikkek

Konyha »
Madártej
Receptek »
Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só. A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat.

Puliszka
Receptek »
Hozzávalók: háromnegyed kg kukoricaliszt, liter víz Elkészítés: Az edénybe kukoricalisztet és vizet teszünk, habverővel verve főzzük. Ha a szaga édeskés illatú lesz, akkor kész az étel.

Irodalom

Irodalom »
Ady Endre - Dózsa György unokája
Rendületlenül »
Dózsa György unokája vagyok én,Népért síró, bús, bocskoros nemes.Hé, nagyurak, jó lesz tán szóba állniKaszás népemmel, mert a Nyár heves.A Nyár heves s a kasza egyenes.

A magyar okosság természetrajzához
Mi a Magyar? »
Amit eddig írtam, az a magyar lélek tartalmáról szólt, képzeletvilágáról. A magyar lélek minden, csak nem szegény, s nem halvány. Sokszínűvé kellett fejlődnie. Ahogy a faj* és nyelv már predesztinálta, s a táj és történet nevelte.

Hungarikum

Hungarikum »
Furioso-North Star
Magyar állatfajták »
A fajta kialakulása a Császári és Királyi Ménesintézet megalakulását követően 1841-ben kezdődött el. A hadászathoz szükséges nagy rámájú, csontos, tömeges, jó munka készségű egyedek előállítása volt a cél.

Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj
Népmesék »
Volt egyszer egy szegény ember, annak volt három fia. A legnagyobbikat Nyakiglábnak, a másodikat Csupahájnak, a legkisebbiket Málészájnak hívták. Ezek annyit tudtak enni, hogy az apjuk még kenyérből sem tudott nekik eleget adni.

Regiók

Régiók »
Szinérszeg
Erdély »
Szinérszeg falu Temes megyében, Temesvárhoz közel. Románul Sinersig (Boldur község). A település neve több változatban fordult elő: 1839 – Szinyérszeg; 1851, 1873 – Szinerszeg; 1863 – Szinnerszeg és Szinnerseg; 1920 Sinirsig.

Máriapócs
Magyarország »
A könnyező ikon

Hírességek

Hírességek »
Vámbéry Ármin
Felfedezők, utazók »
Vámbéry Ármin (eredeti neve: Wamberger Hermann) (Dunaszerdahely, 1832. március 19. – Budapest, 1913. szeptember 15.) orientalista, egyetemi tanár, az MTA tagja.Szegény zsidó család gyermekeként látott napvilágot.

Fényes Szabolcs
Zeneszerzők »
(Nagyvárad, 1912. április 30. – Budapest, 1986. október 12.) magyar zeneszerző.   Édesapja, Fényes Lóránd mérnök volt, aki vonzódott a művészethez, Ady Endre törzsasztalához tartozott Nagyváradon és nótaszerzéssel is foglalkozott.

Lélekbúvár

Lélekbúvár »
Földi és égi hatalom
Irodalom »
,,Amit nekem adsz: mindenkinek adod" , hirdeti a földi hatalom. ,,Amit mindenkinek adsz: nekem adod" , hirdeti az égi hatalom.

Jóslás az egyéniség alá süllyedésről
Irodalom »
A létezés egyetemes összefüggéséből kiszakadt, egyéniségbe-zsugorodott mai ember hamarosan el fogja veszíteni egyéniségét, de nem fölfelé, hanem lefelé. Minthogy nem bír egyéniségéből kiemelkedni, hát alája-rogy.

Nyelvi érdekességek

Nyelvi érdekességek »
vacak - watt
Szótár »
vacak vád vadárvácska vadászat vadászdal vadászkabát vadászlak vadásztársaság vadásztáska vadkacsa vadság vágathajtás vágtat vágy vajbab vakablak vakakna vakarcs vaklárma vakság vaktában válasz választ választás vállalat v...

Külhasonítás
A magyar nyelv szótára »
A szóelemzésben nem ritkán oly szókra bukkan az értelmező, melyek elemeit az illető nyelvből megfejteni nem képes, mert nem talál oly családot, oly oldalágat, melyhez rokoníthassa.

Blog

Blog »
BRONZOS SZÉPSÉGEDDEL…  Veszprémben egy gyönyörű szobornál
            BRONZOS SZÉPSÉGEDDEL… Veszprémben egy gyönyörű szobornál   Bronzos szépségeddel ellenállsz az időnek, Ihletet tudsz adni a témátlan költőnek Mikor gyönyörű testeden Napfény megcsillan, Poéta búskomorsága messze elill...

ARRA KEZIT CSÓKOLOM, ARRA A BÜDÖS P….BA!  Gyuri bácsira, a kiváló gépészre emlékezve
              ARRA KEZIT CSÓKOLOM, ARRA A BÜDÖS P….BA! Gyuri bácsira, a kiváló gépészre emlékezve        Az öreg gépész nagyon nyers modorú ember volt. Kiváló szakemberként annakidején az uradalmakban dolgozott, de a II.

Ezen a napon történt

175 éve hunyt el (1849) Vasvári Pál, a „márciusi ifjak” egyike (* 1827)
175 éve történt (1849) Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során Haynau táborszernagy osztrák császári hadereje bevonul a Görgey Artúr által kiürített Budára. Ugyanezen a napon Pest városát orosz cári csapatok szállják meg.
123 éve született (1901) Basch Ferenc Antal, a magyarországi Volksbund vezetője († 1946)
106 éve született (1918) Abodi Nagy Béla magyar festőművész
80 éve született (1944) Rubik Ernő magyar feltaláló, a bűvös kocka atyja
65 éve született (1959) Ács Miklós magyar filmrendező
65 éve született (1959) Lanstyák István magyar egyetemi oktató, felvidéki magyar nyelvész
52 éve hunyt el (1972) Kónya Lajos magyar író, költő (* 1914)
43 éve született (1981) Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó
36 éve hunyt el (1988) Gobbi Hilda Jászai Mari-díjas, Kossuth-díjas színművésznő (* 1913)
17 éve hunyt el (2007) Nagy László, a móri mészárlás egyik gyanúsítottja, a veszprémi postásgyilkosság elkövetője (* 1970)
15 éve hunyt el (2009) Kovács János válogatott magyar kézilabdázó (* 1937)