Hozzávalók:
20 dkg mogyoróvaj (darabos)
10 dkg vaj
5 dkg mandula
10 dkg cukor
20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál vanília-aroma
1 teáskanál sütőpor
2 kanál tej
20 dkg fehér csoki
A csokoládémázhoz:
1 kanál vaj
2-3 kanál kakaópor
ízlés szerinti cukor
víz
Elkészítés:
A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem...
A madeleine egy francia aprósütemény, mely saját hazájában nagyon népszerű. Ez itt egy mandulás madeleine recept. Különböző receptvariációkkal készítenek minden féle ízben a pisztáciástól kezdve a kókuszon, vagy a citromon át számtalan változatot.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg babapiskóta
Amoretto likőr (mandulalikőr)
2 dkg őrölt mandula
3 db tojás
50 dkg mascarpone krém
2 evőkanál cukor
hideg lefőzött kávé
holland kakaópor a tetejére
Elkészítés
A babapiskótákat két darabra törjük, a mandulalikőrrel kicsit meglocsoljuk, kelyhekbe rakva, majd a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a darált manduláva...
Hozzávalók:
A piskótához:
5 db tojás
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag tejkaramell ízű pudingpor (főzős)
6 dl hideg tej
12 evőkanál cukor
20 dkg Rama margarin
5 db Mars csoki
kevés rumaroma
A tetejére:
tejcsokis tortabevonó
olaj
Elkészítés:
A krémhez 8 evőkanál cukrot karamell...
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
2 csomag tejkaramella ízű főzős pudingpor
6 dl hideg tej
12 evőkanál cukor
20 dkg Rama margarin
Valamint:
5 db Mars csoki
10 db mini Mars csoki a torta tetejére
20 dkg tortabevonó tejcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krémhez ...