Szabó Sándor Pipo
 

Fotó megjegyzések

Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
szerda, 2013. február 20. 12:47
A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget. (Buddha)
Katona Annamária
szerda, 2013. február 20. 13:03
Ezt olyan sokan nem akarják megérteni...
Befőztük a zakuszkát Bognár Hajnalka
kedd, 2013. február 19. 16:52
Hmmmmm....szeretem:-)
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2013. február 18. 14:53
˝ Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra˝
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2013. február 18. 13:39
A legnagyobb bizonyíték arra, hogy létezik intelligens élet máshol is az univerzumban, hogy nem próbál kapcsolatba lépni az emberiséggel.
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
szombat, 2013. február 16. 22:34
Az ételt megenni kell, nem szeretni, egymást kell szeretni, nem megenni.
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
péntek, 2013. február 15. 19:00
Nincs általános igazság, vagy egy igazság. Minden nézőpont kérdése.
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
csütörtök, 2013. február 14. 22:04
Sem magasság, sem mélység nem rettent. Egyes nyelvészek szerint Kecskemét a megfejthetetlen eredetű helynevek közé tartozik,
míg mások a kecske szót tekintik alapnak, a mét pedig járást, menetet jelent. (Bolgárul a „koziczkameta” kecskejárást jelent).A kecske mellett szól, hogy a 13. században Szent Miklós püspök - a legrégibb helybéli templomnak - a Barátok templomának védőszentje, a megtérített új híveknek tenyésztésre kecskét ajándékozott. Az egykori történelmi iratok Aegopolisnak, azaz Kecskevárosnak hívták a települést, s a város régi, fatárgyat, állatot megjelölő égetőbélyegzője a Bak csillagkép jegyével egyezett.

Kecskemét város címere az önkormányzat rendelete szerint „csücskös talpú, hatszögletű pajzs. Vörös mezejében zöld hármas halomnak kiemelkedő középső részén heraldikailag jobbra néző, ágaskodó ezüst (fehér) kecskebak. A pajzs fölött a magyar Szent Korona lebeg. A címer alatt félkörívben elhelyezett, díszesen redőzött szalagon a város jelmondata: »Sem magasság, sem mélység nem rettent«
Bencsik Zita Ilona
péntek, 2013. február 15. 02:17
"Hej Nagy-Kőrös hires város!..."
(Arany János: A vén guláyás)

Kecskeméttel határos... :-)
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
szerda, 2013. február 13. 12:20
William Blake: Nabukodonozor, 1795, Tate Gallery, London

William Blake Nabukodonozorja nem az uralkodó őrületet, hanem a megőrült uralkodót ábrázolta. A saját magát is kontrollálni képtelen, félig ember, félig állat teremtményt, amely elvesztette minden kapcsolatát a való világgal, és kívül van már minden racionalitáson. Blake Menny és a Pokol házassága című verseskötetében Nabukodonozor mellett a következő felirat áll: „Egyazon törvénye van az Oroszlánnak és az Ökörnek: az Elnyomás.”
Befőztük a zakuszkát Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:43
Látod? itt a padlizsán már nem "vizes" mert felvágtad. és a héja pedig még korántsem "szenes".
Van úgy, hogy pirítás közben a padlizsán "felhasad", csinál egy olyan hangot, hogy :"PÖFF", és sisteregni kezd. nem baj, pirítsd tovább a héját, amig KOROM nem lesz. azt kiskanállal leszeded s belül finom, VIZES marad minden. próbáld ki...:)
A hagymát a lábosban pirítod, nem kell előrepirítani
Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:47
a padlizsán minden oldala jól át legyen kormozva. ne csalj. próbáld ki egyel, s ráérzel utána. mégegyszer, a legjobb nem a parázs, hanem a NYÍLT LÁNG.
ezért természetesen nem a befóliázott tepsi a jó.
Amikor mi nem mehettünk ki a szabadba, hogy nyílt tüzön, egy rácson süssük ki őket, anyu a fóliát a gázrezsó lángja alá tette, hogy a lé, ami kicsöpög, ne égjen a rezsóra. de akkor is nyílt lángon csinálja. másképp nem sül át úgy ahogy kell, és az íze sem lesz olyan "füstölt", hanem inkább olyan lecsós lesz. Ami persze, az is finom, de amikor kettőt egymás mellé teszel...érzed majd a külömbséget... csak így tovább!
Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2012. október 8. 14:16
Finom lett ez is, de ahogy mondod, lecsós lett egy kicsit, viszont attól lényegesen eltérőbb. A második nekifutást a hasznos tanácsok mellett végezzük majd amit itt adtál, alig várom! Köszi :)))
Befőztük a zakuszkát Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2012. október 8. 14:59
Heni, majd a harmadik befőzés után, Lóri tanácsait megfogadva, Károly bácsi ízvilága után menve tökéletesítjük! :)))
Befőztük a zakuszkát Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:39
no... megígérem, hogy legközelebb, amikor zakuszkát csinálunk, felvesszük.
Biztosan ez is finom lett, mivel jó zöldség van benne, ezért rossz nem lehet.

A padlizsánt egyben kell tartani, a paprikát is. és NYÍLT lángon kell róla leégetni a bőrt. amikor pl a paprikán FEKETE a bőr, leégett, akkor be kell tenni egy nagy tálba, sóval behinteni, attől hűlés után leválik magától szinte a megfeketedett bőr.
a Padlizsán is szenes kell hogy legyen. mármint a kűlső bőrrétege. ezért a nyílt lángon, mind kell forgatni, hogy mindegyik része jól "odaégjen."Ne félj, a belseje nem ég oda. a paprika sokkal hamarább "megég". no, kb így...:)
Persze, azt is egyben kell kisütni, s majd a sóval hintés után, leszedni.
de jók a képek, csak megjegyzem :)
Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:40
a paprikár, miután a héjuk lejött, olyan "löttyedt-nek" kell lenniük. ahogy a képet nézem, ezek még szép, ropogósak voltak..:)
Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2012. október 8. 14:47
Köszönjük hogy tetszenek a képek :) Több receptet is találtunk, egyesek a padlizsán helyett gombát, babot, vagy egyesek répát is ajánlanak a belefőzésébe. Hogy egyben vagy darabolva a paprikát, padlizsánt, arra nem tért ki a recept ami után mentünk.

585 megjegyzés | 15 / 30 oldal