Keresés - 2012

  • Sztárklikk Dombóvári Híres roma származású emberek Debreceni Zoltán versíró
    Sztárklikk Dombóvári Híres roma származású emberek Debreceni Zoltán versíró   Debreceni Zoltán író múzsája Csajé  .  Debreceni Zoltán - Addig menj amíg várnak  Mosolyogva menj haza Kisvejkére. Mert téged még haza várnak. Örülhetsz a drága jó apádnak. Addig menj Erzsike haza. még hallod, hogy kopognak a léptek. Mert addig tárt karokkal várnak haza téged. Menj, menj soha ne néz hátra.
    Napló
  • Debreceni Zoltán Cigány író tollából Kisvejke, Debreceni Zoltán: Csillagok és álmok, Éjjel a Tóparján.
    Debreceni Zoltán Cigány író tollából Kisvejke, Debreceni Zoltán: Csillagok és álmok, Éjjel a Tóparján.    Debreceni Zoltán író tollából     Debreceni Zoltán - Éjjel a tóparján... Holdfény csillan a csendes tón, Mint szívem, mely szerelmedre várón. A csillagok is suttognak, mint te meg én, Titkos nyelven, mely csak a miénk lehet. A szél halkan simítja az éji egeket, Mint te simítod arcomat a sötétben.
    Napló
  • „OTT MEGY A MARI NÉNI VARRÓ GÉPE!”  Gyermekkori emlékeimből
    „OTT MEGY A MARI NÉNI VARRÓ GÉPE!” Gyermekkori emlékeimből               „OTT MEGY A MARI NÉNI VARRÓ GÉPE!” Gyermekkori emlékeimből      Ahogyan korosodik az ember, beleértve magamat is, egyre gyakrabban jönnek elő a gyermekkorunk olyan régi emlékei, amiket néha azt gondoltuk, már régen elfeledtünk, pedig az agyunk rejtekében ott lapulnak csendesen.
    Napló
  • KIS HÍDON MEGÁLLVA…  ÉDESAPÁM EMLÉKMŰVÉNÉL
    KIS HÍDON MEGÁLLVA… ÉDESAPÁM EMLÉKMŰVÉNÉL KIS HÍDON MEGÁLLVA… ÉDESAPÁM EMLÉKMŰVÉNÉL   Kis hídon megállva édes volt a csók, Park fái közt éneklő madárfiók Hangja kísérte gyengéd érintésünk, Ahogyan akkor mi egymásra néztünk. Előttünk Édesapám emlékműve Szerényen álldogált, Őt megidézve. Szép Bakonynak egyszerű költője volt, Verseiben sokszor erről is dalolt.
    Napló
  • Mátrafüred hírességek Debreceni Zoltán író - Vers a Múzsámhoz
    Mátrafüred hírességek Debreceni Zoltán író - Vers a Múzsámhoz     Debreceni Zoltán: Vers a Múzsámhoz... Csajé már elrepül feletted néhány húsz bús év, sok sötét felhős nap. De a szépséged nem változott ugyan az maradt. Akik csodálják szépségedet, Kérlek őrizd meg nekik míg így sokáig magad. Hadd fusson, hadd repüljön feletted az embert nyüvő makacs idő. Te mindig dobd le a fukar élet irigylő ráncait.
    Napló
  • LÉGBEN SZÁLLÓ DALLAMOK...
    LÉGBEN SZÁLLÓ DALLAMOK... LÉGBEN SZÁLLÓ DALLAMOK... Szabadon szállva * A Hold mosolyog reánk, Miénk az éj, jöjj Kedvesem! Ó jöjj, ne várass oly soká! Az éjszaka úgy hívogat, kéjesen, vágyón simogat. A Hold mosolyog reánk, Miénk az éj, jöjj Kedvesem! Átölel bársonyos karom, Szerelmes Szívem -- Úgy akarom, hogy itt légy most velem! Légben szálló dallamok - Szerelem -- oly édesen simogatók.
    Napló
  • Debreceni Zoltán - Cigány/Roma integráció fejben tollából
    Debreceni Zoltán - Cigány/Roma integráció fejben tollából    Debreceni Zoltán Cigány író   Kedves olvasó mielőtt ön elé tárnám a cikket, ezzel kapcsolatba szeretnék egy emberi dologról beszélni. A roma és a magyarság integrálódás és szegregációjáról Egy szép nyári délután Hajdúbagos faluba egy magas magyar származású fiatal ember Gyula fűnyírózott a szomszédos utcákba. Majd az én utcámba került ott fűnyírózott.
    Napló
  • Hírnök
    Hírnök  2012. december 21.-re jósolt világvége, technikai okok miatt elmaradt! ;)   Kozmosz kóbor kavicsa ken, Végső pompás panorámát, Mennyboltot bont, tűz odafenn, Átszakítva sztratoszférát.
    Napló
  • „MAGYARNAK LENNI: BÜSZKE GYÖNYÖRŰSÉG!”…
    „MAGYARNAK LENNI: BÜSZKE GYÖNYÖRŰSÉG!”…   „MAGYARNAK LENNI: BÜSZKE GYÖNYÖRŰSÉG!”…   „Magyarnak Lenni: Büszke Gyönyörűség!” Ne Feledd Soha, Hunyt Szemekkel Is Lásd:Nemzetednek Megvan A Zászlaja! Az a szép lobogó, amelyet eleidtől jussoltál, Évezredek viszontagságai során is megkaptál.
    Napló
  • Debreceni Zoltán Cigány író tollából: Kisvejke faluban lakom,/ Debreceni Zoltán író Csillagok és álmok
    Debreceni Zoltán Cigány író tollából: Kisvejke faluban lakom,/ Debreceni Zoltán író Csillagok és álmok Debreceni Zoltán tollából       Debreceni Zoltán versíró Debreceni Zoltán - Csillagok és álmok... Csillagok ragyognak a sötét égen, Mint szívünkben a vágy, a tűz, a fény. Álmodunk, repülünk, mint madarak, Szerelmünk szárnyán, messze, magasban. Nézz fel, kedvesem, a csillagos égre, Ott vagyok én is, a Te nevedben.
    Napló
467 cikk | 20 / 47 oldal