Keresés - 2012

  • Hajdúbagos író Debreceni Zoltán versei
    Hajdúbagos író Debreceni Zoltán versei       Debreceni Zoltán író múzsája Csajé             Debreceni Zoltán író emléklapja   Debreceni Zoltán versíró  .    ( Debreceni Zoltán író.. Hajdúbagos .  Debreceni Zoltán - Őszi Szerelem ...
    Napló
  • Sztárklikk Magyarországon rossz Romának lenni - Debreceni Zoltán versíró
    Sztárklikk Magyarországon rossz Romának lenni - Debreceni Zoltán versíró Cigándi cigányok keservei. 2013-03-04 napi Népszabadságba olvastam a cikket amit önök elé tárok. Össze szorult torokkal olvastam,hogy az amúgy is nélkülöző romáktól a rendőrök Cigánd településen jogosan vagy jogtalanul büntetés révén elveszik a kenyérre való pénzüket.
    Napló
  • Séta
    Séta Latinovits Zoltán szellemében SÉTA Az acélút mellett füstölgök, sétálok, Magamban beszélek, magamon túl járok. Csábító sínpárok hallgatnak végtelen, Rágyújtok még egyre, álmatag képtelen. Gondolkodom vélük milyen az ő sorsuk, Mennyi jót és rosszat mér az ember rájuk. Múlatják az időt, külön-külön tűrnek!! A végtelenbe tartva, amott egyesülnek.
    Napló
  • Závod írója Debreceni zoltán Kisvejkei versíró, Csillagok és álmok
    Závod írója Debreceni zoltán Kisvejkei versíró, Csillagok és álmok     Debreceni Zoltán - Csillagok és álmok... Csillagok ragyognak a sötét égen, Mint szívünkben a vágy, a tűz, a fény. Álmodunk, repülünk, mint madarak, Szerelmünk szárnyán, messze, magasban. Nézz fel, kedvesem, a csillagos égre, Ott vagyok én is, a Te nevedben. A csillagok között, a végtelenben, Szeretetünk örök, mint az idő.
    Napló
  • Kisvejke Debreceni Zoltán - Vers a Múzsámhoz
    Kisvejke Debreceni Zoltán - Vers a Múzsámhoz       Debreceni Zoltán: Vers a Múzsámhoz... Csajé már elrepül feletted néhány húsz bús év, sok sötét felhős nap. De a szépséged nem változott ugyan az maradt. Akik csodálják szépségedet, Kérlek őrizd meg nekik míg így sokáig magad. Hadd fusson, hadd repüljön feletted az embert nyüvő makacs idő. Te mindig dobd le a fukar élet irigylő ráncait.
    Napló
  • Hajdúbagosi zsidó-cigány származású Versíró Debreceni Zoltán - Vers Hajdúbagosról
    Hajdúbagosi zsidó-cigány származású Versíró Debreceni Zoltán - Vers Hajdúbagosról Debreceni Zoltán író tollából  Debreceni Zoltán - Kisvejke faluban lakom... Kisvejkén lakom a magas dombok között. A nap az égről már korán reggel köszön. Barátságosak velem a sváb emberek. Mosolyognak rám ha az utcára kimegyek. Jó barátja vagyok a domboknak, völgyeknek. A száguldó pataknak a gyászos temetőnek. Gyakran kijárok a temetőbe a bánatom temetni.
    Napló
  • A Remény Éve
    A Remény Éve Ezt az esztendőt, a REMÉNY ÉVÉNEK nevezte akkor az ország miniszterelnöke!   „Remény éve legyen nékünk” Monda nékünk nagy vezérünk. Egyet értek, kettőt érzek, Igaza van, attól félek.
    Napló
  • Gyűrt szív
    Gyűrt szív     Ülök a buszon, a kezemben jegy, gyűröm a papírt, ez meg csak megy. Rajtad jár az ész, gondolok rímet, készítek közben, picike szívet. Apró ajándék, nem lesz most nagy, köszönlek kincsem, boldogságom vagy. A busz csak száguld visz tőled messze, ha lenne lelke, fordítva tenne.   2012.01.16.
    Napló
  • Vers Kányai uram fogadójáról - Debreceni Zoltán versíró tollából..
    Vers Kányai uram fogadójáról - Debreceni Zoltán versíró tollából..     Hajdúbagos - Cigány író .  Debreceni Zoltán - Kányai uram fogadója.. Emlékszel fényes nyári este volt, az égen fényesen ragyogott a hold. A Kányai fogadóban egy ismerős gyönyörű szép melódia szólt. Felettünk az égen ragyogtak a csillagok. Minden olyan szép volt azt hittem hogy csak álmodok.
    Napló
  • Üvölt a csend-Debreceni Zoltán
    Üvölt a csend-Debreceni Zoltán   Megjött az este már elhalkult a falu, nem nyüzsög a világ. A néma csend tölti meg a hosszú éjszakát. Csak a beteg szívem dobbanása zavarja meg, az éjszakai csendet. Nagyon fáj neki,hogy nem lehet te véled. Üres az ágy, két barna szememre nem jön az álom. Nem hallom a hangod hiába várom. A szobámba üvölt a csend, nélküled meghalt az élet.
    Napló
467 cikk | 30 / 47 oldal