Hírek - csütörtök, 2015. március 5.

   

Sport
csütörtök, 2015. március 5. 17:48
Kilenc érmet nyertek a magyarok a maribori korosztályos vívó Európa-bajnokságon.
Sport » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:47
Leváltották az egyiptomi belügyminisztert, Mohamed Ibráhímot egy váratlan kormányátalakítás során, amelynek keretében további öt tárcavezetőnek is távoznia kellett hivatalából - jelentette csütörtökön az an-Níl egyiptomi hírtelevízió.
Külföld » Népszabadság Online
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 17:47
Az innovatív, hatékony, fejlett technológiát alkalmazó élelmiszeripari vállalkozások láthatják el a lakosságot egészséges, kiváló minőségű hazai élelmiszerrel, ezért a kormány mintegy 300 milliárd forint uniós forrást tervez az ágazat fejlesztésére fordítani a következő években - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az Innovatív Élelmiszerlánc Konferencián.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:47
Bicikli- és babakocsi tárolók építését javasolja az RMDSZ a lakónegyedekbe.
Hírek » Impulzus.ro
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 17:47
A megújhodás jegyében lép újra színre március 7-én, szombaton 19 órakor a Tein Teaházban a Sepsiszentgyörgyi Irodalmi Kerekasztal. A felolvasásra kerülő alkotások üzenete: "Színtiszta harmattal".
Kultúra » Erdély.Ma
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 17:46
A Newcastle elveszítette 1-0-ra hazai pályán a Manchester United elleni mérkőzést, mégis volt okuk az örömre a hazai szurkolóknak. Csereként visszatért ugyanis a pályára Jonas Gutierrez, aki rákos megbetegedését legyőzve küzdötte vissza magát az angol élvonalba. Óriási sportember.
Sport » Pepsifoci.hu
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Kolléganőjévé retusálták a szép színésznőt a Dior kampányában. A többi kép azért szép.
Eletmód » Hirkereső
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Tovább» Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet dzsihadistái felgyújtottak egy olajmezőt Tikrít közelében, hogy akadályozzák az iraki kormányerőknek a város visszafoglalására indított hadműveletét.
Hírek » ÚjSzó.com
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Civil fórum létrehozása és "az állam visszafoglalása" is szóba került azon a csütörtöki budapesti konferencián, amelyen ellenzéki pártvezetők az egymással és a civilekkel folytatott együttműködés erősítését nevezték a kormányváltás feltételének.
Belföld » ma.hu
Bulvár
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Péntektől láthatják a két új koalát a látogatók a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A ritka szerzeményeket csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.
Bulvár » Inforadio.hu
Magazin
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Ilyet egészen biztosan nem láttál még. Kiselefánt játszik, önmagát szórakoztatja ebben a tüneményes videóban.
Magazin » Nők Lapja Cafe
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 17:44
Lorenzo Schoonbaert utolsó kérésére megnézte kedvenc csapata győzelmét, majd beadatta magának a halálos injekciót.
Sport » Origo
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 17:44
Március 6-án megkezdődnek a Davis Kupa küzdelmei, ennek apropóján górcső alá vettük az esélyeket.
Sport »
Számitástechnika
csütörtök, 2015. március 5. 17:43
A helyét újra megtalálni igyekvő cég egy billentyűzet nélküli és egy érdekes fejlesztéssel készül.
Számitástechnika » SG.hu
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 17:42
Új trend ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. Sőt, már Európában is sokan isszák ezt a bizarr italt.
Eletmód » Kiskegyed Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:42
Élesen bírálta az Akadémia egyik kutatóközpontja a Sorsok háza Schmidt Máriához köthető koncepcióját. A birtokunkba került dokumentum szerint a tervezet „ellentmondásos, gondatlanul szerkesztett munka”. A Terror Háza igazgatónője viszont a napok óta folyó vitában többször hangsúlyozta, a Lázár János által az MTA-nak is elküldött anyag csak egy „előzetes” koncepció volt, azóta kidolgozták már a véglegeset.
Belföld » HVG.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:41
A héten három japán vállalat jelentett be új beruházásokat, amelyekkel összesen több száz új munkahelyet hoznak létre - mondta Orbán Viktor.
Hírek » Gondola.hu
Számitástechnika
csütörtök, 2015. március 5. 17:41
Ez utóbbi az, ami különlegessé teszi, mivel ezt a Dolby Labs által fejlesztett rendszert először ebbe az okostelefonba építették be. Az ATMOS feladata az, hogy a fülhallgatón keresztül nagyobb dinamikát biztosítson a hangoknak. A ...
Számitástechnika » Hirkereső
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 17:41
Tovább bővíti nyíregyházi gyárát a gumiabroncs-gyártással foglalkozó Michelin Csoport, a 40 millió eurós (12,2 milliárd forint) beruházás megvalósítása idén kezdődik és 2017 végére fejeződik be - közölte a francia óriáscég közleményben csütörtökön.
Gazdaság » TőzsdeFórum
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:39
Elutasította a horvát kormány csütörtöki ülésén Ivan Simunovićnak, a Horvát Jogpárt parlamenti képviselőjének azt a javaslatát, hogy Horvátország vezessen be vízumkötelezettséget be a szerb állampolgárokkal szemben, mert a képviselő szerint Belgrád nem reagált megfelelően Vojislav Šešelj kijelentéseire. Vesna Pusić miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter szerint a javaslat formálisan és jogilag is elfogadhatatlan. Az Európai Bizottság 2009-ben vette fel Szerbiát azon országok listájára, amelyeknek az állampolgárai vízum nélkül léphetnek be az Európai Unió országaiba, ezt a döntést pedig Horvátországnak is tiszteletben kell tartania - mondta. Hozzátette: itt az ideje, hogy azok, akik azt hiszik, hogy Horvátország kicsi, veszélyeztetett ország, amelyet meg kell védeni, változtassanak a gondolkodásmódjukon, mert Horvátország élen jár a kelet-közép-európai országok európai integrációjának folyamatában. A külügyminiszter kiemelte: Horvátország számára létkérdés, hogy a régió országai megfeleljenek az európai elvárásoknak, és ebben Zágrábnak segítenie kell őket. Horvátország prioritásnak tekinti szomszédjai támogatását, és azt akarja, hogy azok ugyanolyan feltételek mellett csatlakozhassanak az EU-hoz, mint ő maga. Ez különösen érvényes Bosznia-Hercegovinára, amelynek uniós tagsága Zágráb számára elsőrendű fontosságú. A hágai Nemzetközi Törvényszék börtönéből betegsége miatt tavaly ideiglenesen elengedett Šešelj például Vukovár 1991. novemberi elestének 1994-es évfordulóján gratulált a "csetnikeknek", amiért annak idején "felszabadították" a várost. Közölte, pártjával mindent megtesz azért, hogy a volt krajinai területek, valamint Vukovár városa újra "Nagy-Szerbiához" tartozzon. Belgrád erre nem reagált, de korábban kötelezettséget vállalt arra, hogy a törvényszék kérésére bármikor visszaküldi Hágába a politikust. Horvátország 2013. július 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Szerbia csatlakozási folyamata ehhez képest jelentős késésben van. Belgrád 2012. március 1-jén kapta meg a tagjelölti státust, s bár 2014 januárjában hivatalosan megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat, a megbeszélések vontatottan haladnak. A felek az elmúlt egy évben egyetlen tárgyalási fejezetet sem tudtak megnyitni a 35-ből, az első fejezetet előreláthatólag ez év második felében kezdik tárgyalni. Szerbia uniós csatlakozását leghamarabb 2020-ra valószínűsítik.
Hírek » MagyarSzo.com

1762 cikk | 28 / 89 oldal