Hírek - csütörtök, 2015. március 5.

   

Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 16:00
Teljesítette a 25 ezer felajánlott ingatlan befogadására vonatkozó, 2014 végéig szóló tervet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt., miután az utolsó negyedévben közel 2700 ingatlant vásárolt meg. Tavaly a kényszerértékesített ingatlanok nem egészen öt százalékát adták el maguk a pénzügyi szolgáltatók.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Bulvár
csütörtök, 2015. március 5. 16:00
Dan Stevens és Luke Evans játsszák majd el a szörnyet, illetve Gastont.
Bulvár » Neon.hu
Film
csütörtök, 2015. március 5. 15:59
"Az emberi természet egy olyan rejtély, amelyet kizárólag logikával nem lehet megfejteni." Tetszetős állítás, de itt most az a lényeg, hogy ki mondja. A racionalitás apostola, Sherlock Holmes szájából hangzik el ez a mondat a Mr. Holmes című film új előzetesében. Ő az utolsó ember, akitől egy ilyen beismeréssel felérő bölcsességet várnánk. A detektív azonban megöregedett, visszavonultan él egy tengerparti házikóban, és nagyon messze került a könyvekből és filmekből ismert legendás énjétől. Sir Ian McKellen alakítja az idős Holmest, aki abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy még életében szembesülhet a személyéből alkotott legendával, amely persze egy hazugságokkal teli tákolmány. Az "igazi" Holmes cigarettázott például, és nem pipázott. Elmúlás, valóság és fikció ütközése, és egy régi, lezáratlan ügy, amely évtizedekkel később is izgatja a magánnyomozót - csupa érdekes témát vegyít egymással a film, amihez egy másik rövid előzetes is készült, a fent idézett mondat nélkül. Holmes memóriája már messze nem olyan éles, mint régen, ezért kénytelen a házvezetőnője (Laura Linney) tizenéves fiának (Milo Parker) a segítségét kérni az életét átíró, régi ügy felidézésében és megoldásában. A Mr. Holmes június 19-én debütál a brit mozikban, magyarországi bemutatóról egyelőre nincs információnk.
Film » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 15:59
"Az emberi természet egy olyan rejtély, amelyet kizárólag logikával nem lehet megfejteni." Tetszetős állítás, de itt most az a lényeg, hogy ki mondja. A racionalitás apostola, Sherlock Holmes szájából hangzik el ez a mondat a Mr. Holmes című film új előzetesében. Ő az utolsó ember, akitől egy ilyen beismeréssel felérő bölcsességet várnánk. A detektív azonban megöregedett, visszavonultan él egy tengerparti házikóban, és nagyon messze került a könyvekből és filmekből ismert legendás énjétől.Sir Ian McKellen alakítja az idős Holmest, aki abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy még életében szembesülhet a személyéből alkotott legendával, amely persze egy hazugságokkal teli tákolmány. Az "igazi" Holmes cigarettázott például, és nem pipázott. Elmúlás, valóság és fikció ütközése, és egy régi, lezáratlan ügy, amely évtizedekkel később is izgatja a magánnyomozót - csupa érdekes témát vegyít egymással a film, amihez egy másik rövid előzetes is készült, a fent idézett mondat nélkül.Holmes memóriája már messze nem olyan éles, mint régen, ezért kénytelen a házvezetőnője (Laura Linney) tizenéves fiának (Milo Parker) a segítségét kérni az életét átíró, régi ügy felidézésében és megoldásában. A Mr. Holmes június 19-én debütál a brit mozikban, magyarországi bemutatóról egyelőre nincs információnk.
Saját Rovat » Origo
Számitástechnika
csütörtök, 2015. március 5. 15:58
A Samsung március 1-jén végre lerántotta a leplet a következő generációs Galaxy S készülékeiről, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge modellekről. A cégek valóban kitett magáért, hiszen a széria legújabb csúcskészülékei egy alapos ránc...
Számitástechnika » Hirkereső
Autó
csütörtök, 2015. március 5. 15:58
Várhatóan csak a szezon eleji, tengerentúli versenyek után dönt a Manor csapata arról, mikor veti be vadonatúj, 2015-ös versenyautóját.Tovább »
Autó » F1világ.hu
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 15:58
Póta Georgina megőrizve előző havi pozícióját a 17. a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) legfrissebb világranglistáján.
Sport » ma.hu
Game
csütörtök, 2015. március 5. 15:57
A rengeteg pletyka és találgatás után a Harmonix bejelentette, hogy tényleg készül a Rock Band 4. A játék PS4-re és Xbox One-ra érkezik és új generációs grafikus motort is kap.
Game » Gamekapocs.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 15:56
A döntőket az ország több megyéjében áprilisban rendezik meg.
Hírek » Impulzus.ro
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 15:56
Az ország betartotta a szabad mozgásról szóló megállapodást a miniszterelnök szerint.
Sport » Népszava Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:55
H. Csanád Jutas 2012 áprilisában megölte testvérét, nagyapját, nagyanyját és apját, valamint megsebesítette nővérét és anyját. Azt mondta, úgy érezte, a családja zavarja abban, hogy megvalósulhasson "démoni átalakulása", amely számára egy magasabb létforma lett volna.
Belföld » ma.hu
Magazin
csütörtök, 2015. március 5. 15:53
A hasfalhoz kell érinteni, a telefon pedig kiírja, hány perce van mosdót találni. Videón mutatjuk, hogy működik.
Magazin » Dívány.hu
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 15:52
A 2007-2013. évi európai uniós fejlesztési ciklus magyarországi zárásának újabb lépése a projektek szakaszokra bontása a fejlesztési források teljes egészében történő felhasználása érdekében - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár csütörtökön az MTI érdeklődésére.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 15:51
A Dumaszínházban az írók, ahelyett, hogy írnának, beszélnek. A macskák miákolnak, az ebek vonyítanak, a kishalacskák ikrát ürítenek kacéran... az írók meg stand up-olnak. – Mostantól a Literán is nyomon követhetik, mit "dumál" az író, mikor épp nem ír.
Kultúra » Litera
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 15:51
Az utánpótlás-válogatottak felépítését tartja legfontosabb feladatának Bernd Storck, az MLSZ kedden kinevezett sportigazgatója.
Sport » Hirkereső
Turizmus
csütörtök, 2015. március 5. 15:51
2015. március 1-jétől Lehóczki Márta látja el a Travelo főszerkesztői feladatait. 
Turizmus » Turizmus Online
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 15:50
Líbia széthullása közvetlen veszélyt jelent Európára: az olasz partoktól néhány száz kilométerre megvetette a lábát az Iszlám Állam. A Földközi-tenger túl keskeny, hogy megvédje Európát a menekültáradattól. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.
Hírek » Heti Válasz
Számitástechnika
csütörtök, 2015. március 5. 15:50
A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub 2015. június 4-6. között rendezi meg a a Brain Bar Budapest inspirációs fesztivált a Magyar Telekom főtámogatásával.
Számitástechnika » Origo
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 15:50
Csehországnak érdeke, hogy részt vegyen a NATO-tagállamok hadseregeinek közös kiképzésein és hadgyakorlatain - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök csütörtökön Prágában. A kormányfő egy [...]
Hírek » Kuruc.info
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 15:50
Öt-hatszáz forinttal olcsóbban vehettek mozijegyet diákigazolvánnyal, és akkor, ha a kedvezményes napokon mentek. Itt vannak a részletek.
Kultúra » EduLine.hu

1762 cikk | 41 / 89 oldal