Alap házi kenyér
60 dkg BL 55-ös liszt
1-2 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tk só (nem jódozott)
4 dl langyos víz
A langyos vizet és az élesztőt elkeverem, majd hozzá adom a cukrot. A kimért lisztből leveszek úgy félmaréknyit és az élesztős vízre szórom, majd hagyom kelni amíg jól fel nem habosodik.
Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojás
25dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
30 dkg finomliszt
80 ml olaj
vaj és liszt a formához
A krémhez:
20 dkg fehércsoki
5 dl tejszín
Elkészítés:
A sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehércsokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
40 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
4 db tojás
20 dkg barna cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg liszt
koriander
só
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kétszeresére felverjük, majd ebbe öntjük, folyamatosan keverve a picit megsózott, korianderrel ízesített olvasztott csokit.