Hozzávalók:
3 evőkanál gluténmentes liszt
6 dkg vaj
10 étcsokoládé
2 db tojás
15 dkg nádcukor
15 dkg mogyoró apróra vágva
Elkészítés:
Egy lábasba vizet teszünk, és gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd a vajas csokoládét hozzáadjuk, beletesszük a mogyorót, és végén a lisztet.
Hozzávalók:
50 dkg répa
30 dkg étcsokoládé
6 darab tojás
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
25 dkg Rama margarin
kb. 20 dkg dió vagy 30 szem pisztáciát a tetejére, díszítésre
Elkészítés:
A répát durvára reszeljük, a csokit nagyobb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük.
Hozzávalók:
20 dkg csokoládé
20 dkg vaj
16 dkg porcukor
1 csésze erős kávé
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
tortadara
Elkészítés:
A csokoládét összetörjük, és vízfürdőn összeolvasztjuk a kávéval. Ha már teljesen sima, adjuk hozzá a habosra kevert vajat, a cukrot és a vaníliát, közben állandóan keverjük.
Megtöltjük a keverékkel a sütőpapírral bélelt formát.
Hozzávalók:
30 dkg durvára darált dió
15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj
20 dkg barna cukor
12 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
2 dl tejszín
2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat)
4 kupaknyi fehér rum
őrölt fahéj ízlés szerint
A mázhoz:
20 dkg étcsoki (pasztilla)
kevéske olaj
Elkészítés:
Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, keverg...