Hozzávalók:
20 dkg tejcsoki
5 dkg étcsoki
3/4 bögre cukor
1/2 bögre darált mák
5 tojás
17 dkg vaj
1/3 bögre liszt
1/2 kiskanál szódabikarbóna
A meggymártáshoz:
1 üveg meggybefőtt
kevés víz
cukor és fahéj ízlés szerint
kb. 2-3 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kristálycukrot.
Hozzávalók:
26 dkg étcsokoládé
85 ml erős feketekávé
7 szétválasztott tojás
14 dkg porcukor
3 evőkanál átszitált sima liszt
dekor csokidísz
A mascarponés töltelékhez:
50 dkg mascarpone sajt
3 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál konyak vagy rum
15 dkg csokoládés mogyorókrém
Elkészítés:
A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó ...
Hozzávalók:
50 dkg répa
30 dkg étcsokoládé
6 darab tojás
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
25 dkg Rama margarin
kb. 20 dkg dió vagy 30 szem pisztáciát a tetejére, díszítésre
Elkészítés:
A répát durvára reszeljük, a csokit nagyobb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük.
Hozzávalók 18 cm-es formához:
15 dkg csokoládés keksz
10 dkg vaj
20 dkg natúr krémsajt
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 narancs lereszelt héja
7 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket.
Igazi nyári desszert, csokis és nagyon finom!
Hozzávalók
3 db tojás
2 dl tej
7 dkg cukor
1 csipet só
25 dkg mascarpone
kevés tejföl
1 ek házi vanília kivonat (alkoholos)
(méz)
étcsokoládé
holland kakaópor a díszítéshez
Elkészítés
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Hozzávalók:
1,5 dl főzött kakaó
1,5 dl tejeskávé
1,5 dl madártej
12 dkg őszibarack befőtt
8 dkg karamell szósz
4 dkg étcsokoládé
20 dkg madártej jégkrém
Elkészítés:
Hosszú, vékony pohárba töltjük a kakaót, rá a tejeskávét, majd a madártejet. Az őszibarackot megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojásos piskóta
A krémhez:
2 csomag csokoládés puding
1/2 csomag vaníliás puding
1 liter tej
3 evőkanál kristálycukor
4 dl tejszín
3 teáskanál zselatin
15 dkg apróra vágott dió + a díszítéshez 10 db fél dió
Elkészítés:
A pudingokat megfőzőm az 1 liter tejben, utána belerakom a cukrot is.
Hozzávalók:
500g szilva (inkább keményebb, nem túl érett darabok)
30g vaj
2 ek nádcukor
A tejespitéhez
60g liszt
30g (cukrozatlan) kakaópor
110g nádcukor
70g olvasztott étcsokoládé
150 ml tej
150 ml tejszín
3 tojás
Elkészítése:
Előmelegítettem a sütőt 180 ºC-ra és kivajaztam 4 kicsi, 15 cm átmérőjű piteformát (persze lehet egy nagyban is csinálni).