Hozzávalók:
25 dkg vaj
15 dkg fehér csokoládé
45 dkg cukor
2,5 dl tej
30 dkg sütőporos liszt
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál cukrozott kakaópor
60 dkg tejcsokoládé
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
Vajazzunk ki két 20 cm-s tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
A vajat, a fehér csokit, a cukrot és a tejet olvasszuk össze, majd hagyjuk 15 percet hűlni.
Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 tojás
16 dkg cukor
12 dkg liszt
A krémhez:
5 dl tejszín
20 dkg tejcsoki és étcsokoládé
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg étcsokoládé
8 dkg puha vaj
4 tojás
10 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
20 cm-es tortaforma
A csokikrémhez:
17,5 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
A díszítéshez:
gyümölcs ízlés szerint
Elkészítés:
Egy edényben vizet forralunk. Az étcsokoládét darabokra törjük, s a vajjal együtt gőz felett
felolvasztjuk.
Hozzávalók
1 darab piskótakarika (3 felé vágva)
250 g érett eper
85 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
500 alaposan lehűtött habtejszín
1 csomag zselatin
Díszítéshez
friss eper
babapiskóta
Elkészítés
A torta elkészítéséhez a tejszínt kemény habbá verjük, és az epret simára turmixoljuk a porcukorral, citromlével és a vaníliás cukorral.