Hozzávalók:
12 darabhoz:
10 dkg liszt
13 dkg vaj
16 dkg nádcukor
1 evőkanál holland kakaópor
15 dkg 60-70%-os étcsokoládé
2 nagy tojás
1 mokkáskanál sütőpor
15 dkg eper
1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia
Elkészítés:
Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat.
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
25 dkg darált keksz (háztartási)
12 dkg Rama margarin
1 dl tej
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
A trüffelhez:
20 dkg tejcsoki (én 10-10 dkg ét- és tejcsokit használtam)
1,5 dl tejszín
3 dkg Rama margarin
őrölt fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljes...
Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojás
25dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
30 dkg finomliszt
80 ml olaj
vaj és liszt a formához
A krémhez:
20 dkg fehércsoki
5 dl tejszín
Elkészítés:
A sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehércsokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
2 tojássárgája
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
10 dkg fehércsokoládé
3 dl habtejszín
20 dkg feketeszeder
2 cl fehér rum
10 dkg zabkeksz morzsolva
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet.